skica 914 novo

skica 914 novoПочев од четвртка, 01.10.2015. године, линија ЈЛПП-а бр. 914 (АС Обреновац-Базeни-Аутобаза) биће продужена и у новом делу трасе од улице Милоша Обреновића саобраћати улицама Тамнавска и Белопољска, чиме ће јавни саобраћај по први пут бити успостављен у овом делу насеља Бело поље и Шљивице.

Линија ће у смеру од АС Обреновац ка насељу Рвати и аутобази „Ласта“ саобраћати улицама: АС Обреновац – краља Александра I – Забрански пут – Тамнавска – Белопољска – Милоша Обреновића – краља Петра I – Немањина – Аутобаза „Ласта“, док ће у супротном смеру линија из улице краља Петра I саобраћати даље улицом Вука Караџића поред ГО Обреновац, затим улицама Љубе Ненадовића и Белопољска и даље редовном трасом поред базена и купалишта до АС Обреновац.

На линији бр. 914 биће успостављена нова стајалишта у ул. Тамнавска: „Вашариште“ – у зони расксрнице са Ул. мајора Небојше Тепавца, „Стара бања“ у зони расксрнице са Ул. Колубарска и „Црква“ у зони расксрнице са Ул. Белопољска.

Линија бр. 914 ће поред редовних 7 полазака са аутобуске станице од: 9:00, 12:35, 14:45, 17:00, 18:50, 20:50, 22:20, остваривати и први јутарњи полазак од 6:45.

Успостављање јавног саобраћаја и линије ЈЛПП-а бр. 914 у делу улица Тамнавска представља реализацију прве фазе пројекта измештања јавног саобраћаја из Ул. краља Петра I, којом је предвиђено измештање комплетног транзитног, међумесног и приградског саобраћаја из ове улице на новоизграђени део уличне мреже: Обреновачки пут – Забрански пут – Ул. краља Александра I – АС Обреновац.

Изменама у локалном саобраћају, реорганизацијом локалних линија и успостављањем линије ЈЛПП-а бр. 914 улицом Тамнавска биће у пуној мери обезбеђена aлтернатива јавном саобраћају чије измештање је планирано из дела ул. Милоша Обреновића и краља Петра I.