zgrada socijalni rad

zgrada socijalni radПре нешто више од два месеца почели су радови на изградњи нове зграде Центра за социјални рад у Обреновцу. У будућем објекту, поред Центра, биће смештене и филијале Фонда ПИО и РФЗО. Данас су радове обишли представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и општине Обреновац.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић том приликом је рекао да је задовољан досадашњим радовима и похвалио Градски центар за социјални рад чија је ово била иницијатива.

– У разради идеје о санацији последица од поплава у Обреновцу, дошло се до једног фантастичног концепта који ћемо ми користити и током изградње других објеката по Србији, а то је да се сви објекти где грађани треба да задовољавају основна права из Закона о социјалној и Закона о здравственој заштити могу задовољавати на једном месту. Овде грађани могу да задовољавају сва права на једном месту, без шетње, без малтретирања – казао је Иванишевић.

Владимир Илић, директор Градског центра за социјални рад, рекао је да Центар Обреновац има 5 хиљада корисника и 25 запослених, али да се број корисника након поплаве повећао.

– Одељење Градског центра у Обреновцу после поплава је више месеци радило у Хотелу Обреновац” и то у непрекидном двадесетчетворочасовном дежурству. Радници су били изложени изузетним напорима, тако да је изградња овог објекта награда и за саме раднике, као и кориснике. Усељење у нови објекат се очекује за 30 радних дана – рекао је Илић.

Председник Скупштине ГО Обреновац Ђорђе Комленски рекао је да ће општина Обреновац учинити све што је до ње, то јест, извршиће се уклањање старих барака.

– Ово ангажовање показује да ни првомајски празници нису време кад се може бити миран. Данашњи обилазак Министарства за рад и Градског центра за социјални рад, јасно показује интересовање и једну озбиљност која је посвећена томе да овај центар буде на време завршен, без обзира на то што ће уместо пројектованог једног, бити два спрата. Верујем да се добром организацијом која је постигнута неће пробити рокови који су на почетку и обећани – казао је Комленски. 

{youtube}Qpm5c9Db9wU{/youtube}