Организација за храну ФАО и Делегација Европске уније организовали су, преко Општинске комисије за пољопривреду, поделу вештачког ђубрива пољопривредницима чија су домаћинства у мају поплављена.

Члан Већа задужен за пољопривреду Александар Богићевић истакао је да се пријављивање за ову врсту помоћи организовало у августу прошле године.

– Сви пољопривредници који су подигли семе јечма, добијају сада по 300 кг ђубрива, а сви који су подигли семе сточног грашка и семе детелине добијају по 400 кг ђубрива. У наредном периоду организоваћемо поделу семена кукуруза, као и семена луцерке, а након тога за њих ће бити обезбеђено по 400 кг ђубрива. Ова расподела се организује за све пољопривреднике који су имали поплављене усеве, не само за регистована пољопривредна газдинства. Пријаве за ову врсту помоћу су биле организоване у августу – казао је Богићевић.

Такође, Канцеларија за пољопривреду ГО Обреновац позива све заинтересоване регистроване пољопривреднике за учешће на Сајму пољопривреде у Новом Саду да поднесу пријаве Мари Јојић, 11. марта, од 7.30 до 14 часова, у згради Посавине на Градском тргу.

{youtube}-eReoWrfgC8{/youtube}