Централни догађај регионалне размене младих из Бујановца и Обреновца у оквиру пројекта Отпакивање 2014/15″ одржан је данас, у 12.00 часова, у Канцеларији за младе Бујановац.

Циљ пројекта Отпакивање 2014/15″ је да подстакне сарадњу младих из мешовитих и једнонационалних средина. Има два сегмента – припрему и израду културних пакета у заједници и организацију регионалних размена.

На скупу су говорили: Нагип Арифи, председник општине Бујановац, Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта, Бранко Спасић, члан Савета за младе Обреновца, Вјолца Алиу, координаторка Канцеларије за младе Бујановац.

Током регионалне размене, поред представљања културних пакета Канцеларија за младе из Бујановца и Обреновца, биће отворена и изложба фотографија културних пакета и одржана дебата о оживљавању идеје различитости међу младима и у заједници.

У склопу регионалне размене, као друге фазе пројекта Отпакивање 2014/15″, у посети Канцеларији за младе општине Бујановац од 29. до 31. јануара биће млади из Канцеларије за младе општине Обреновац.

Пројекат Отпакивање 2014/15″, који треба да омогући повезивање младих из 12 општина у Србији, финансира Европска унија у оквиру програма Подршка цивилном друштву”.