plivanje za krst

plivanje za krstУ Обреновцу ће по други пут бити организовано пливање за богојављенски крст. Манифестација ће, у организацији Црквене општине Обреновац и Градске општина Обреновац, бити организована 19. јануара на реци Сави код Кајак кану клуба на Забрежју.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Иван Јегоровић рекао је да је прошле године први пут веома успешно организовано пливање за Часни крст.

– 2014. године смо по први пут у Обреновцу организовали пливање за богојављенски крст. Било је присутно око 5 хиљада наших суграђана који су уживали у том догађају. Ове године ћемо све недостатке које смо тада приметили исправити. Организоваћемо пригодан програм за све гледаоце, а као и прошле године учесници ће добити адекватне поклоне. Прошли пут је пливало 33 пливача, јер нису сви пријављени испуњавали безбедоносне услове. Ове године ће стаза бити другачија и квалитетнија и мислим да ће моћи да се пријави већи број пливача – казао је Јегоровић.
 
Јегоровић је додао да ће сваки учесник морати да прође ригорозни здравствени преглед.

– Пријављени ће добити ваучер са којим ће ићи у лабораторију „Аква Лаб” и извадити крв, затим ће са упутом обавити преглед код Др Остојића у Спортско-културном центру. Сви прегледи и анализе су бесплатни и након тога ћемо знати колики је тачан број пливача који су потпуно здрави и спремни да пливају у леденој реци – додао је Јегоровић.
 
У обреновачкој црквеној општини рекли су да све учеснике очекују пригодни поклони у виду крста, а победник на поклон добија икону која је рађена у иконописачкој школи манастира Хиландар. Сви учесници ће бити благосиљани, а служиће се и литургија пред почетак пливања. 
 
Сви који желе да пливају за часни крст могу се пријавити од 10. до 15. јануара на број телефона 065/8725-624 или у Спортском савезу код Драгољуба Тасића.
 
{youtube}z7HJls471Wo{/youtube}