Простор Канцеларије за младе општине Обреновац, који је страдао заједно са осталим просторима у Спортско-културном центру „Обреновац”, од данас је поново у функцији, захваљујући донацији Фондације за младе Обреновца и подршци организације Solidar Suisse.

Тим поводом у простору у приземљу Спортско-културног центра „Обреновац” одржан је скроман догађај у знак захвалности младим људима који су волонтерским радом помогли да се Обреновац обнови, донаторима који су подржали реконструкцију простора, колегама из локалних институција и организација, као и колегама из Министарства омладине и спорта, који су сви заједно допринели да потребе деце и младих не остану занемарене, посебно у периоду након елементарне непогоде која је задесила општину Обреновац.

Присутнима се обратио Душко Крстић, координатор Канцеларије за младе.
– Наша намера није била да данас правимо велики догађај. Тај велики догађај отварања Канцеларије за младе већ смо имали пре шест година у овом простору, кад је општина Обреновац и основала Канцеларију за младе. Намера нам је била да поручимо младима да овај простор поново ради. Ми смо као општина у протеклих шест година успели да дотакнемо на хиљаде младих људи кроз најразличитије активности и програме. Истичемо наше стандардне програме, а то су програм неформалног образовања, волонтерски програм, информисање и саветовање и прорам омладински фонд. Једини циљ је био да мотивишемо младе људе и створимо амбијент у коме млади људи на време преузимају одговорност за сопствени развој.  Изражавам наду да ћемо досегнути још више младих људи, од којих очекујемо да траже више простора и програма, а на свима нама је да на те потребе одговоримо и не дозволимо да остану занемарене – закључио је Крстић.
Догађају су присуствовали представници локалних институција и организација, донатора и Минстарства омладине и спорта.