Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радове које се изводе на обреновачким базенима. У току је извођење радова на замени вентилационог система и цеви, као и аутоматизације. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ЈП Спортско-култуурни центар претрпело највећу штету у мајским поплавама.

– Дали смо све од себе да анимирамо донаторе и одвојимо озбиљна средства општине за реконструкцију ових објеката. Овде се изводе радови у вредности од око 400 хиљада евра и из буџета општине биће издвојена средства за нову сауну, јер знамо колико Обреновчани воле тај вид рекреације. Што се тиче мале и велике позоришне сале у објекту Дома културе, руководство СКЦ-а је имало састанке у Министарству културе и највероватније ће њихова реконструкција бити финансирана средствима државе Француске. Приликом посете француског премијера истакли смо да је култура област која носи овај град, али смо између културе и инфраструктуре у првом периоду морали да изаберемо ово друго. Сада се посвећујемо највише томе и за викенд ћемо имати састанак са министром за омладину и спорт у вези санације паркета у спортској хали, као и летњих базена – казао је Чучковић.

Он се овом приликом осврнуо на пожртвованост радника ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”.

– Морам да се захвалим и похвалим  све раднике  у ЈП Спортско- културни центар, јер су схватили озбиљност ситуације и дали све од себе да се њихови објекти поправе и врате у функцију. Сваког викенда у Дому културе се дају бесплатни филмови, реализују радионице за децу, спремају се представе и ради се пуном паром. Дом културе и Базени заузимају посебно место у срцима свих Обреновчана и трудићемо се да што пре оспособимо Спортско-културни центар – закључио је Чучковић.

 
Директро ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” Петар Јовичић рекао је да се радови изводе у постројењу зимског базена.

– Радови се изводе у самом срцу базена и тамо где корисницима није видиљиво, а најважније је за функционисање базена. Сви радови се изводе у постројењу и изводе их два извођача. Рок за завршетак радова је 60 календарских дана и радови за сада теку по плану, а ради се свим данима осим недеље. Тренутно се изводе радови на електро инсталацијама, термотехници и клима коморама. Имали смо раније проблема са кондензацијом и сада ће то бити решено, а биће замењен и постављен најмодернији систем за аутоматизовано хлорисање воде. Такође, планирамо пар новина након отварања. То су две потпуно нове сауне веће од досадашњих, као и платформа за дечји базен у оквиру постојећег, тако да ће и најмлађи суграђани моћи да користе затворен базен – најавио је Јовичић.
 
{youtube}utaynBwpLkQ{/youtube}