9
9Канцеларија за младе општине Обреновац уз подршку Београдског центара за људска права и у сарадњи са Комитетом правника за људска права (YUCOM), Центром за позоришна истраживања (ApsArt) и Медијским центром Бета (МБЦ) током протеклог викенда у Спортско културном центру Обреновац реализовала је тренинг за младе из Обреновца као први део програма “Отпакивање”.
Циљ програма “Отпакивање” јесте да се подстакне сарадња младих из мешовитних и једнонационалних етничких средина и допринесе развоју програма учења.
Процес “отпакивања” покренуће се у форми културних пакета који обухватају све садржаје битне младима и које млади препознају у циљу представљања себе и своје заједнице. Културни пакет је „жива ствар“ која има улогу да богатство различитости посматра кроз позитиван однос.
 
2
 

Програм се реализује кроз две компоненте: припрема и израда културних пакета у заједници, и организација регионалних размена са циљем заједничког упознавања.
Програм “Отпакивање” организује се уз стручну подршку Министарства омладине и спорта, аокупља дванаест општина из различитих делова Србије. Пројекат финансира Европска унија у оквиру програма „Подршка цивилном друштву“.
 
{youtube}7Z1QRQgzd9Q{/youtube}