VUL 4808

VUL 4808Данас је свечаном седницом обележена годишњица рада Савета за младе општине Обреновац у овом сазиву. Седницу је отворио Бранко Спасић, председник Савета, који је истакао да је најважнији задатак у претходних годину дана био обезбеђивање услова за активно учествовање у доношењу одлука како младих, омладинских организација, организација за младе и неформалних група са једне стране, тако и институција и организација из Обреновца, са друге стране.

У протеклих годину дана Савет је одржао 19 седница. Кроз годишњи Програм рада, а преко Канцеларије за младе, Савет је током године давао мишљења о питањима од значаја за младе, иницирао припрему пројеката и учествовао у програмима и пројектима за младе у циљу унапређења положаја младих и обезбеђења остваривања њихових права, подстицао сарадњу између општине и омладинских организација и удружења и давао подршку реализацији њихових активности, предлагао доношење одлука, програма и других аката од значаја за унапређење положаја младих, водио рачуна о информисаности младих о свим питањима значајним за унапређење положаја младих,  позивао представнике јавних служби, установа и тела јединице локалне самоуправе на седнице Савета за младе и обављао и друге послове од интереса за младе.

Савет је током године настојао да својим активностим обезбеди и осигура све неопходне кораке у процесу оснивања и отварања Клуба за младе ГО Обреновац, како је и предвиђено Акционим планом за младе ГО Обреновац.

Седници су, поред чланова Савета за младе, присуствовали и заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић и члан Већа ГО Обреновац Ненад Бјелица.