aanagradestudenti1

aanagradestudenti1У Спортско-културном центру “Обреновац” јуче су уручене награде најбољим студентима са територије Градске општине Обреновац. 45 најбољих студената државних и 5 најбољих студената приватних факултета добило је награду у износу од по 72.000 динара, која ће се исплаћивати у току школске 2013/14. године.

Награде студентима уручили су председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и члан Већа задужен за образовање Новица филиповац.

Председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да је ово наставак подржавања најбољих студената и да ће се општина Обреновац увек трудити да најбоље награди и мотивише за даљи рад.

– Вас 50 сте заиста нешто посебно и ми који смо у руководству општине о вама морамо водити рачуна, како би уопште неко могао да наследи нас који данас радимо и обављамо јавни посао,  као и у приватним предузећима. Волео бих да доста вас направи велике и добре каријере и у Србији и у иностранству. Када кажем у иностранству, морам да напоменем да ме је за новогодишњу прославу на Електротехничком факултету, на ком сам и ја дипломирао, поразила једна чињеница. Том приликом факултет је славио 65 година постојања и после свечаности додељиване су награде за десет најбољих дипломаца са три смера на факултету. Тридесет студената је добило нагараду са просеком изнад 9,90. Награду су у име свих њих примили родитељи. Нико од њих није био у земљи, већ су неколико месеци пре тога отишли ван Србије, углавном у Сједињене Америчке Државе. То је јако тужна чињеница и ми ћемо се у општини  трудити да вам обезбедимо услове да не морате да одете из Србије. Још једном желим да похвалим ваш рад и труд и да знате да ваша општина стоји иза вас – казао је Чучковић.

Члан Већа градске општине Обреновац Новица Филиповац рекао је да се са малим закашњењем ове године исплаћују прве рате студентске награде.

– Због привременог финансирања Града Београда ове године каснимо исплатом, тако да ће сада бити исплаћене три рате одједном, а убудуће сваког месеца ће им се рата исплаћивати на време. Такође, поред 50 најбољих студената Градкса општна обреновац наставиће да финансира и награђује и студенте завршних година из материјално угрожених породица како би они успели да своје студије заврше, а не да раде по кафићима или бутицима. Успели смо да уз помоћ аутопревозника “Банбус” и “Транс Југ” обезбедимо 30 бесплатних студентских маркица за оне студенте који нису супели да буду у топ 50 – казао је Филиповац.

Награђени студент Ђорђе Јелесић истакао је да му ова награда много значи.

– Ово је велики подстрек и велики значај за нас студенте. Ми са овим износом имамо таман да купимо месечну карту за превоз, књиге и претекне за по неки излазак у град. Више од самог новца значи, бар мени лично, што неко прати наш рад и препознао је да смо успешни и добри на студијама и то награђује. Хвала Градској општини Обреновац на томе – казао је Јелесић.

{youtube}K22F2QTN7MQ{/youtube}