Синоћ је у Спортско-културном центру “Обреновац” обележен Дан општине Обреновац. Пре 154 године указом Књаза Милоша, а на молбу грађана, Палеж је добио име Обреновац.

Прослави су, поред многобројних гостију, присуствовали и представници ЈП “Србијагас”. Овом предузећу уручено је специјално признање за изузетан допринос развоју гасификације на територији општине Обреновац. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је, приликом обраћања на свечаној академији, рекао да ће у наредних седан дана у Обреновцу почети са реализацијом три велике инвестиције. 

– Обезбеђена су средства за завршетак бањског комплекса, почеће радови на изградњи III магистрале топловода, а 26. децембра почињу радови на изградњи Коридора 11 кроз Обреновац. Поносан само што смо успели да вратимо осмехе на лица малишанима који сада о трошку општине летују и зимују на нашим најлепшим планинама, а сви клинци од 10 18 година бесплатно тенирају у спортским клубовима. Желео бих да одам признање заменику председнка општине Драгославу Мршевићу, који је у прошлом мандату успео да омогући гасификацију општине Обреновац, као и мом претходнику Жељку Јоветићу који је стао иза овог пројекта. Ми ћемо са завршетком овог пројекта бити енергетски независна општина и тек ће се у будућности видети предности гасификације. Хтео бих да напоменем да је неопходно да се изгради и трећи блок Б3 и да се омогући да се запосли преко 800 младих стручњака. Трудићемо се да привучемо страног или домаћег инвеститора, који би подигао привреду Обреновца на ноге и омогућио запослење за наше суграђане. Свима вама желим срећне новогодишње и божићне празнике и да се следеће године потрудимо да од Обреновца направимо много лепше место за живот – поручио је Чучковић.

Члан Већа ГО Обреновац Новица Филиповац рекао је да је општина за ову прилику приредила адекватан програм.

– Поред свечане академије и рецитала који је дочарао живот у нашем граду током 19. века општина Обреновац је свим грађанима обезбедила да погледају представу ”Чај од јасмина”. У галерији СКЦ-а отворена је изложба ”Обреновац у 19. веку” која приказује црквену архитектуру, сликарство, књиге и употребне предмете из тог периода. На крају смо приказали и најважније пројекте који су реализовани у протеклом периоду, као и циљеве за следећу годину – казао је Филиповац.

{youtube}nokT0SrLwoI{/youtube}

{youtube}Vkd10-4nHqQ{/youtube}