У Београду, 28. и 29 јануара, у хотелу Палас, одржан је други по реду Регионални, а одмах након њега и II Национални састанак посвећен развоју институционалног оквира политике за младе у Србији. Састанци представљају наставак консултативног процеса у оквиру пројекта Грађанских иницијатива „Подршка изградњи одрживог институционалног оквира омладинске политике на локалном нивоу”, који подржава Министарство омладине и спорта Републике Србије.
На регионалном састанку су се окупили координатори и сарадници из 7 градова/општина у Србији ( Пријепоље, Палилула, Обреновац, Блаце, Шабац, Зајечар и Лозница) да би анализирали тренутни статус, могућа институционална решења, као и правни оквир оних тела за младе, која се могу наћи у оквиру будућег Закона о младима. Канцеларије за младе из обухваћених општина имале су различите развојне правце – код неких модел њиховог рада развијен и дефинисан, а код већине одређене процедуре и решења још увек недостају. Тако ови састанци за циљ имају и планирање на које начине заједничко искуство може да се користи у сврху заговарања за одређена решења.
 
Национални састанак, базирао се на  кључним тачкама и резултатима Регионалног састанка, а подразумевао је  сусрет са релевантним друштвеним актерима на националном нивоу. Уз учеснике предходног састанка, учествовали су и представници Министарства омладине и спорта, као и представник Сталне конференције градова и општина.  На овај начин учесници су били у прилици да  размене ставове и креирају препоруке за дефинисање статуса тела за младе, односно издвоје кључне тачке које могу утицати на дефинисање ових институција у оквиру Закону о младима.