Канцеларија за младе ГО Обреновац у сарадњи са Младим истраживачима Србије реализује пројекат “Изградња капацитета Канцеларија за младе  за волонтерски менаџмент у сфери међународних волонтерских кампова”, циљеви пројекта су: допринети јавном поштовању и вредновању волонтерског рада, мобилности младих, борби против ксенофобије и развоју пријатељства и мира међу различитим културама.

Током децембра 2009. године одржан је први семинар за представнике Канцеларије за младе, семинар је осмишљен као дугорочна обука учесника о следећим темама и практичним саветима:
·    волонтерски менаџмент, права и обавезе волонтера, ВСС-а и Канцеларија за младе
·    историјат покрета волонтерских кампова и историјат ВСС-а као зачетника ове идеје у Србији
·    Процедуре регрутовања волонтера
·    Припрема волонтера и њихово прихватање по повратку са кампова (нпр. како формирати активистичку групу при Канцеларијама)
·    Решавање конфликата и практични савети за решавање типичних проблема у раду са волонтерима који се пријављују на кампове
·    Начин организовања медђнародних и домаћих радних волонтерских кампова на територији општина Канцеларија за младе

Током јануара 2010. године на веб сајт општине Обреновац интегрисана је Претрага кампова са сајта Младих истраживача Србије, а крајем јануара нас очекује други семинар “Контакт тачке за регрутацију волонтера на међјународне волонтерске кампове”.

Све наведене активности уклапају се у развој Локалног волонтерског сервиса, који смо почели да развијамо 5. децембра 2009. године на Међународни дан волонтера.

Жеља нам је да побољшамо и стимулишемо однос државних институција и невладиног сектора кроз умрежавање које је  кључни елемент за развој цивилног друштва, да осигурамо активно учешће два сектора при успостављању и функционисању структуре за развој волонтеризма на територији општине, а и на  нивоу града Београда, да утичемо на побољшање услова за мобилност младих, као решење деценијског проблема младих генерација под визним режимом, да развијамо механизме и кораке за волонтерски менаџмент у сфери међународних волонтерских кампова и на крају да промовишемо волонтерски рад међу грађанима општине Обреновац и тиме их подстичемо за активно учешће.