Данас је на Градском тргу у Обреновцу промовисан конкурс Млади су закон” који као ресурс центар за територију града Београда реализују “Грађанске иницијативе”.

Млади људи Обреновца који имају идеје за решавање проблема у свом крају, желе да среде неки напуштен простор, организују изложбу, фестивал, радионицу или било какву волонтерску акцију, имају прилику да за то добију средства од Министарства омладине и спорта.

– Морам да се захвалим Канцеларији за младе општине Обреновац на позиву и јако ми је драго што смо данас овде у Обреновцу. ”Млади су закон” је један велики пројекат који се  под покровитељством Министарства омладине и спорта реализује на целој територији Србије, у 26 округа. У сваком округу постоје невладине организације које су ресурс центри. За град Београд је то невладина организација ”Грађанске иницијативе”. Ми овом приликом позивамо све младе да се одазову и да са својим идејама аплицирају на конкурс. Сам циљ пројекта јесте да подстакне младе да буду активни и да им да подршку у реализацији њихових идеја. Млади најбоље препознају своје проблеме, на врло јасан начин знају како да их реше и предлажу одличне ствари аз решавање истих. Овај конкурс у бити за то и служи, просто да се неки проблеми у својој локалној заједници реше. Ми се трудимо да то буде што већи оквир активности. Од хуманитарних акција, уређење простора решавање еколошких проблема или неких културних манифестација. Средства која се добијају на конкурсу су од 40 до 100 хиљада динара и да би се та средства добила потребно је проћи два круга. Између два круга постојаће обука за писање пројеката тако да ми и оснажујемо младе да могу самостално касније учествовати на разним конкурсима, како код нас, тако и у Европи – рекла је Бојана Јевтовић из “Грађанских иницијатива”. 

Уклањање графита са говором мржње, сређивање школских дворишта, летњих позорница, организовање изложби, фестивала, уличних акција, спортских турнира, само су неке од акција у које је више хиљада младих људи са територије Београда било директно укључено кроз овај програм у претходне две године.

Канцеларија за младе позива све младе из Обреновца да се са конкретним идејама јаве на конкурс, а све информације о конкурсу могу добити у Канцеларији за младе у СКЦ-у.

{youtube}OjMG2Zd2FuE{/youtube}