Драмска група “Ћоше” из Обреновца учествоваће на 56. Међународном фестивалу сценског стваралаштва за децу и младе – “Мајске игре“ који се одржава у Бечеју од 27. до 31. маја. 

У селекцији сценског стваралаштва за младе за такмичарски програм предложено је пет представа: “Кочоперитис извесне даме у пубертету“ у извођењу Музичке школе “Исидор Бајић“ из Новог Сада, “У срцу птице“ Камерна сцена “Мирослав Антић“ из Сенте, “Хаљина за рингишпил“ продукције “Огледало“ Центра за иницијативе у култури Нови Сад, “Побеснели принц“ драмски студио “Дома омладине“ из Крагујевца и “Бал просјака“ драмске групе “Ћоше“ из Обреновца.

Према речима селектора Гордане Ђурђевић Димић:

“Бал просјака’’, представа најсложеније структуре, друштвена фреска у синемаскоп димензији, најкомпактнији ансамбл, глумствен и полетан; одлична адаптација и актуализација једног од најбољих текстова Брехтовог-Хавеловог политичког позоришта. Игра на ивици карикатуре, одлично осећање за стил представе и самоиронијски отклон у односу на властито окружење-омладину која гази у криминал и проституцију, где је тајкунска спрега с полицијом и криминалним подземљем, тема манипулације на најопштијем друштвеном плану! О тој теми ансамбл из Обреновца компетентно проговара култивисаним сценским језиком, откривајући узроке подривања, растакања и урушавања најпре моралне, а затим и биолошке основице друштва које пристаје на корупцију и манипулацију. И поред позамашне дужине и понегде изражене плеонастичности и репетитивности сценских планова (лево-десно), представа заслужује место у званичној селекцији “Мајских игара”.