Британски савет у сарадњи са Канцеларијом за младе Управе ГО Обреновац у току априла и маја месеца 2013. године реализује бесплатан курс енглеског језика под називом “English for IT”.  Реч је курсу који траје 60 часова (од по 45 минута) и који је намењен младима који користе рачунаре и интернет.

Предавања ће се одржавати сваке суботе и недеље у блоку од 5 часова. Курс је тежине између А2 и Б1 по стандардима заједничког европског оквира и намењен особама које имају почетно знање енглеског језика, изнад Cambridge ESOL B1. Курс није намењен особама које немају основно знање енглеског језика.

Пријаве су до 5. априла 2013. године преко пријавног формулара, где поред основних података кандидати треба да смисле и пошаљу мотивациони есеј од највише десет реченица на тему “Како намеравам да употребим знање енглеског језика за успостављање међународне сарадње моје локалне заједнице са партнерима из иностранства и како ће ми знање језика омогућити да користим различите прилике за стручно усавршавање, размену и повезивање “.

Канцеларија за младе Управе ГО Обреновац ће номиновати 15 кандидата, а како би били сигурни да сви имају задовољавајуће знање енглеског језика, сви номиновани кандидати ће бити тестирани, а на основу добијених резултата British Council ће одабрати 10 полазника курса.

Полазници ће на крају курса имати обавезу да прођу и завршни тест и кандидати који успешно прођу завршни тест добиће сертификат British Council-a.

Додатне информације могу се добити на 0118724025, мејл: mladi.obrenovac@gmail.com, или лично у Канцеларији за младе, приземље Спортско-културног центра “Обреновац”.