На основу члана 55. Статута градске општине Обреновац (”Сл. лист града Београда”, број 44/08, 4/10 и 15/10), члана 47. Пословника о раду Општинског већа градске општине Обреновац (”Сл. лист града Београда” број 2/05) и тачке 6 Програма коришћења средстава буџетског фонда за финансирање програма и планова заштите животне средине на територији градске општине Обреновац за 2013. годину VII-01 бр. 020-9 од  25. јануара 2013. године, који је донет у складу са Локалним акционим планом заштите и унапређења животне средине на териотирији градске општине Обреновац, а по претходној сагласности Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине број 401-00-388/2012-01 од 21.12.2012. године

 Република Србија – Град Београд
Градска општина Обреновац
Веће градске општине

Објављује

 ЈАВНИ ПОЗИВ
Скупштинама станара за су/финансирање радова на термоизолационим фасадама објеката колективног становања у циљу побољшања енергетске ефикасности у акцији

„УШТЕДИМО ЕНЕРГИЈУ – УЛЕПШАЈМО ГРАД !“

1. Предмет јавног позива

Предмет јавнога позива је учешће у финансирању радова на постављању термоизолационе фасаде на објектима колективног становања у циљу побољшања енергетске ефикасности.

У циљу побољшања енергетске ефиканости ЈКП „Топловод“ Обреновац ће у име и за рачун Скупштине станара, за оне који буду изабрани на конкурсу, извршити израду пројекта, спровођење јавне набавке и извођење предметних радова и предају на коришћење. Скупштина станара ће обезбедити сагласност станара у складу са прописима, поднети надлежном органу Градске општине Обреновац захтев за издавање одговарајућих одобрења и дозвола и ангажовати путем посебног уговора ЈКП „Топловод“ Обреновац да спроведе поступак набавке и извођења радова.

Минимално учешће Скупштина станара је 100.000,00 (стохиљададинара). Већи износ понуђеног учешћа Скупштине станара биће пондерисан приликом бодовања.

2. Висина средстава

Укупан износ средстава по овом јавном позиву износи 20.000.000,00 (двадесетмилионадинара) и у конкурс ће се укључивати скупштине станара до утрошка средстава.

3. Потребна докуметнација за учешће на конкурсу

Скупштине станара које желе да учествују у овом програму заједно са градском општином Обреновац и ЈКП „Топловод“ Обреновац   треба да доставе следеће:

  1. Записник са Одлуком о избору председника скупштине станара
  2. Попуњену пријаву (добија се у конкурсној документацији) потписану од стране председника, оверену печатом скупштине станара
  3. Овлашћење председнику да може у име Скупштина станара да учествује у конкурсу и поднесе захтев за потребне дозволе и пријаве одговарајућој служби Градске општине Обреновац (Образац 2, добија се у конкурсној документацији)
  4. Уколико једна зграда има више Скупштина станара, потребно је да све скупштине станара поднесу неопходну документацију, а да заједнички попуне пријаву (Образац 1, добија се у конкурсној документацији)
  5. Број текућег рачуна, потврду о ПИБ броју, копију депо картона којим доказују ко је овлашћено лице за плаћања и заступање за све скупштине станара у згради.
  6. Одлука скупштине станара са потписаним сагласностима потребне већине станара за извођење предметних радова (Образац 2, добија се у конкурсној документацији)
  7. Тачно наведен износ средстава које суфинансирају
  8. Изјава потписана од стране потребне већине дата под материјалном и кривичном одговорношћу да ће износ средстава које су конкурсом понудили уплатити најкасније 5 (пет) радних дана од почетка радова, у противном ће се радови обуставити (Образац 2, добија се у конкурсној документацији)
  9. Уколико скупштина станара жели да свој део учешћа уплати на 5 рата, потребно је да достави 5 (пет) соло бланко меница са меничним овлашћењем на износ дуга које су евидентиране у пословној банци у складу са Законом о платном промету.

4. Услови за учешће на конкрусу

Право да се пријаве на конкурс у акцији „УШТЕДИМО ЕНЕРГИЈУ – УЛЕПШАЈМО ГРАД !“ имају:

– прописно регистроване скупштине станара које поднесу исправну документацију из тачке 3. овог јавног позива
– скупштине станара за зграде које према плану детаљне регулације припадају централној зони Обреновца
– скупштине станара за зграде чија површине не прелази 800 м² бруто површине објекта

5. Критеријуми за одлучивање

Комисија која доноси одлуку биће образована решењем председника градске општине Обреновац, а одлуку ће донети бодовањем, на основу следећих критеријума:

1. Старост објекта………………………………………. 20 бодова
2. Износ учешћа ………………………………………… 25 бодова
3. Термоенергетске карактеристике………………. 25 бодова
4. Опште стање објекта……………………………….. 30 бодова

                                 Укупан број бодова             100

6. Рок за пријављивање и начин конкурисања

Конкурсна документација се може преузети у просторијама ЈКП „Топловод“ Обреновац, Улица Војводе Мишића бр. 241. Контакт особа за информације Скупштинама станара око прикупљања неопходне документације је помоћник председника ГО Обреновац Иван Вујић, тел. 011/8726401. Документација ће бити доступна дан по објављивању на огласној табли општине и на сајту www.obrenovac.rs.

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве послате на други начин (факсом или e-mail-ом) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Рок за достављање пријаве са комплетном документацијом је 20 (двадесет) календарских дана од дана објављивања на огласној табли општине. Крајњи рок је до 14:00 часова последњег дана. Документацију доставити у затвореној коверти лично или поштом на адресу:

ЈКП „Топловод“ Обреновац, Улица Војводе Мишића 241, са назнаком:
Пријава на кокурс „УШТЕДИМО ЕНЕРГИЈУ – УЛЕПШАЈМО ГРАД !“.