У суботу, 12. јануара 2013. године, у 19.00 часова, у галерији Спортско-културног центра “Обреновац” биће отворена изложба фотографија под називом “Улица 11500“.

Изложба ће представити радове два млада уметника из Обреновца, Милоша Грубача и Немање Тачића, који се већ неколико година баве фотографијом и својим радовима обрађују разноврсне теме, од уметничке експресије, до социолошких проблема. 

Тема којом су се овом приликом бавили је свакодневица на улицама Обреновца која је врло сликовита, богата драгоценим причама и саткана од необичних и занимљивих детаља. Фотографије које ће бити приказане на изложби веродостојно представљају живот на обреновачким улицама, чувајући у себи време, атмосферу и живот сваког посебног тренутка.

Млади из организације “Млади 11500”, која је и организатор изложбе, сматрају да ће, иако 12 дана након календарске, овом изложбом почети културна година у Обреновцу. 

Очекивања су као и на сваком почетку велика, али да ли ће успети да одрже културу и уметност живима, док се људи, и сами једва преживљавајући, боре против кризе? 

– Даћемо све од себе – тврде млади окупљени око групе “Млади 11500“, чији је циљ да омладинским активизмом развијају културну свест и обезбеде квалитетније садржаје за младе из Обреновца.

Организација изложбе је подржана од стране Омладинског фонда Канцеларије за младе на конкурсу “Подршка младим креативцима из Обреновца”.

Детаљније информације о изложби можете погледати овде

{youtube}ol-YhyoFjHQ{/youtube}