Удружење “Снага оптимизма” наставља са пројектима посвећеним најстаријим суграђанима у Обреновцу. Њихову идеју овог пута је подржала Фондација “Ана и Владе Дивац”.

Од 88 предлога из целе Србије који су стигли на конкурс “Стварно важна идеја” акција под називом “Волонтеријада” ушла је у најужи избор. Волонтеријаду је осмислила група волонтера са пројекта “Клик за треће доба” у жељи да своја искуства пренесе на друге и тако мотивише што већи број суграђана да се прикључе Волонтерском сервису општине Обреновац и укључе у волонтерске програме намењене старијим особама.

“Волонтеријада” се одвија под слоганом “Учествоватије стварно важно”, а подразумева пре свега културне и едукативне садржаје који ће се одвијати кроз двосмерну комуникацију младих и старих. Циљ програма је међугенерацијска сарадња, укљичивање људи трећег доба у модерне токове друштва, као и јацање потенцијала и креативности младих и старих истовремено.

Програм промовише волонтирање као једну од врхунских вредности цивилног друштва и указује на то да сви људи, без обзира на године, имају сличне потребе у заједници у којој живе. Основна идеја програма је алтруизам и међугенерацијсака размена идеја и ставова. Удружење “Снага оптимизма” планира организацију низа културних и друштвених догађаја који би афирмисали волонтеризам и хуманији живот најстаријих Обреновчана.