У Галерији Спортско-културног центра “Обреновац” синоћ је одржана промоција књиге  “Малтерего” Марка Шелића, познатијег као Марчело. Промоцију је организаовао магазин Nocturne, уз подршку “Омладинског фонда” Канцеларије за младе. 

Према речима главног и одговорног уредника Nocturne магазина Марка Ристића ово је почетак обележавања десетогодишњице рада часописа. 

– Морам да се захвалим “Омладинском фонду” који је одвојио средства за ову промоцију и омогућио да Марко дође и представи се обреновачкој публици као писац, што он у суштини и јесте – казао је Ристић.


Роман “Малтерего” доживљава своје треће издање и по речима аутора сам назив није раздвајање његовог музичког и литерарног опуса, него иза обе ствари стоји један човек.

– Ово је први роман будуће трилогије и дознајемо да је малтерего заправо бес. Ја сам се трудио да кроз роман провучем и елементе музике, а то ће читаоци видети јер сваки стих који ја спомињем у роману има везе са тренутним дешавањем и тренутним дијалогом – рекао је аутор. 

У разговору са Марком Ристићем Марчело се дотакао тренутне сцене на књижевном небу Србије, као и проблема читања међу млађом популацијом.

– Ја морам да позовем све ове младе људе који су дошли вечерас, а и оне који су код куће, да читају књиге. Оне су лекторисане и самим читањем они се боље упознају са граматиком српског језика, а кроз додир са разним ауторима развиће им се свест о томе шта је добро а шта лоше штиво- закључио је Марчело. 

На крају промоције публика је имала прилику да разговара са Марчелом и добије посвету од самог аутора.