Државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин посетио је данас општину Обреновац у  оквиру кампање “Млади су акција”.

Боровчанина су данас у општини Обреновац примили заменик председника општине Драгослав Мршевић, помоћник председника задужен за спорт Иван Јегоровић и координатор Канцеларије за младе Душко Крстић. Поред састанка у општини државни секретар је обишао основну школу “Посавски партизани” и Канцеларију за младе ГО Обреновац.

У разговору са Драгославом Мршевићем и Иваном Јегоровићем секретару Боровчанину изнети су планови општине Обреновац у области спорта и бриге о младима.

У оквиру програма  “Млади су акција” одржан је час на ком су представљени основи кошарке и рукомета ученицима ОШ “Посавски партизани”. Ненад Боровчанин одржао је уводно предавање ђацима и изнео им предности бављења спортом као видом превенције болести и нормалног психофизичког развоја.

Након посете школи државни секртар је обишао Канцеларију за младе где је имао прилику да се кроз разговор са младима упозна са изазовимаа, као и са програмима које планира Канцеларија за младе.

Ненад Боровчанин је истакао да је овде првенствено због младих и да пројекат “Млади су акција” има за циљ да омладини приближи спорт и да се помогне младима у избору спорта, а и избору других ваннаставних активности.

– Деца генерално нису заинтересована за спорт, свако пето дете у просеку се бави спортом у Србији и то представлља велики проблем. И наш задатак је да промовишемо спорт и да на тај начин склонимо децу са улице. Оно што бих истакао је позитиван пример општине Обреновац која се системски бави овим проблемом кроз две акције. То су бесплатне чланарине за сву децу у спортским клубовима од 10 до 18 година и увођење професора физичке кулутуре у наставу за ниже разреде. На тај начин је општина Обреновац учинила спорт доступан сваком детету. Што се тиче Канцеларије за младе, стварно сам одушевљен и радом и иницијативом, као и залагањем младих људи и њиховом храброшћу да се боре за своје идеје – рекао је Боровчанин.

Комисија за спорт општине Обреновац подржала је пројекат “Млади су акција” и по речима помоћника председника општине Ивана Јеогоровића промоција спортова ће се наставити у свим основним школама на територији општине Обреновац.

– Изразио бих захвалност секретару Боровчанину што је обишао наш град и ми ћемо као одговорна општина дати максималну подршку свим акцијама које Министраство омладине и спорта буде реализовало на територији наше општине – рекао је Јегоровић.

Као закључак ове посете државни секретар Боровчанин је истакао да ће се размењивати информације и добијати иницијативе младих, како би за наредну годину кроз конкурсе и различите пројекте које Министарство буде организовало подржали активности Канцеларије за младе.  

{youtube}foYqykixp5s{/youtube}