У Галерији Спортско-културног центра “Обреновац” изложбом слика групе македонских сликара који живе и стварају у Србији, а у оквиру манифестације “Обреновачко лето”, свечано су отворени “Дани македонске културе”.

Изложби слика, осим аутора и бројних званица, присуствовали су и конзул Републике Македоније у Србији Марјан Јовановски, као и председник Савета македонске националне мањине у Србији Борче Величковски.

Домаћин манифестације и члан Већа задужен за културу и образовање ГО Обреновац Новица Филиповац нагласио је да је ово јединствена прилика да се ова два братска народа преко културе повежу и приближе.

Манифестацију и саму изложбу отворио је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, који се том приликом осврнуо на македонску заједницу на територији општине Обреновац.

– Наш циљ је да македонска заједница у нашем граду има своје организовано деловање, да ова манифестација постане традиционална и да се у сарадњи са Републиком Македонијом организује широм наше земље – казао је Чучковић на отварању. 

Присутнима су се обратили сами аутори, песници и директор “Македонског информативно издавачког центра” Виктор Шећеровски.

“Дани македонске културе” одржавају се од 25. до 28. јула.

{youtube}C8N_qaL7jHA{/youtube}