Република Србија
Град Београд
Градска општина Обреновац
Комисија за реализацију мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији градске општине Обреновац
Број:VI-02-30-1/2022-96
7.04.2022. године
Обреновац, Вука Караџића 74

Комисија за реализацију мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији градске општине Обреновац (у даљем тексту Комисија), образована Решењем Већа Градске општине Обреновац VII-02 бр.020-3/142 од 09.11.2021. године, а на основу члана 11. и 12. Правилника о суфинансирању енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе VII-02 бр.020-3/149 од 19.11.2021. године и тачке VIII и IX Јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији Градске општине Обреновац VII-02 бр. 020-3/163 од 08.12.2021. године, доноси

 

РЕШЕЊЕ

 

ОДБАЦУЈЕ СЕ пријава GREEN ENERGY SAVE GROUP DOO ZA TRGOVINU I USLUGE NOVI SAD, из Новог Сада, ул. Ћирила и Методија 102, од 20.12.2021. године, на Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији Градске општине Обреновац, као неуредна.

 

О б р а з л о ж е њ е

Комисија за реализацију мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији градске општине Обреновац  је дана 8. 12. 2022. Године, објавила Јавни позив  за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији Градске општине Обреновац. Јавни позив објављен је на званичној интернет страници ГО Обреновац и на огласној табли Управе ГО Обреновац. Рок за подношење пријава на јавни позив био је 15 дана од дана објављивања  на званичној интернет страници ГО Обреновац и на огласној табли Управе ГО Обреновац.

По истеку рока за подношење пријава , Комисија за реализацију мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији градске општине Обреновац, на седници одржаној 29.12.2021.године, утврдила је да је пријава GREEN ENERGY SAVE GROUP DOO ZA TRGOVINU I USLUGE NOVI SAD, из Новог Сада, ул. Ћирила и Методија 102, од  20.12.2021. године, неуредна, односно да не садржи сву потребну документацију прописану одељком IV Јавног позива.

Одељком IV Јавног позива  за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији Градске општине Обреновац, прописано је да пријава на исти мора да садржи: пријавни образац у три примерка (оригинал и две копије); потписану изјау; атесте за материјале и производе; решење о  упису у регистар привредних субјеката; изјаву о гаранцији на инвертер и соларне панеле и лиценцу инжењера електротехнике издата у складу са законом којим се уређује изградња објеката.

Увидом у документацију коју је предало  привредно друштво GREEN ENERGY SAVE GROUP DOO из Новог Сада, установљено је да именовно предузеће није доставило изјаву о гаранцији на инвертер и соларне панеле и лиценцу инжењера електротехнике издата у складу са законом којим се уређује изградња објеката.

Одељком VIII Јавног позива  за учешће привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације у домаћинствима путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији Градске општине Обреновац, прописано је да ће се  пријава на Јавни позив сматрати неуредном ако у достављеној писаној форми недостаје било који документ из одељка IV Јавног позива и у том случају решењем ће бити одбачена.

С тим у вези, дана 04.01.2022.године, наведено предузеће је путем електронске поште обавештено да је достављена документација непотпуна , односно неуредна. Поменутом предузећу остављен је накнадни рок за допуну документације, са упозорњем да уколико не поступи у остављеном накнадном року, пријава на јавни позив  ће бити одбачена као неуредна.

Како привредно друштво GREEN ENERGY SAVE GROUP DOO ZA TRGOVINU I USLUGE NOVI SAD, није поступило у остављеном року, односно није доставило тражену документацију,  Комисија за реализацију мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе на територији градске општине Обреновац, донела је закључак да пријаву  наведеног привредног друштва одбаци као неуредну.

На основу свега наведеног, а ускладу са одредбама Јавног позива, одлучено је као у диспозитиву овог решења.

ПОУКА О ПРАВНОМ ЛЕКУ: На ово Решење може се изјавити приговор Комисији у року од осам (8) дана од дана објављивања на огласној табли и интернет страници Градске општине Обреновац.

ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ

Зоран Првуловић