Веће градске општине Обреновац, на седници одржаној дана 13.07.2012. године, доноси

ОДЛУКУ
о расписивању јавног конкурса
за учешће Градске општине Обреновац у субвенционисању  изградње складишних капацитета за житарице (силосa) у 2012. години

 Сврха  конкурса

Овим конкурсом Градска  општина Обреновац објављује расписивање конкурса за доделу средстава намењених субвенционисању изградње складишних капацитета за житарице (силоса).

Подносиоци пријаве

Право на коришћење субвенције, која се додељује као наменска и бесповратна, под условима утврђеним овим конкурсом има физичко лице – носилац пољопривредног газдинства, које испуњава следеће услове:

         да има регистровано пољопривредно газдинство на територији Градске општине Обреновац и да се налази у активном статусу;

         да има пребивалиште на територији Градске општине Обреновац;

         да се земљиште на коме гради силос налази у катастарској општини Обреновац;

         да је  земљиште на којем се гради силос  у власништву подносиоца захтева;

         изјава да по неком другом основу не користи средства субвенција

Врсте прихватљивих –  неприхватљивих трошкова

Прихватљиви трошкови по овом конкурсу су сви трошкови везани за постављање силоса, трошкови изградње силоса и неопходне  опреме.

Средства субвенције ће се додељивати бесповратно и то у висини 50% цене коштања силоса, максимално у износу од 5.000.000 динара.

Неприхватљиви трошкови по овом конкурсу су:

         порези, укључујући и порез на додату вредност

         куповина или закуп земљишта

         половна опрема и материјали

         трошкови обезбеђења електричне енергије, воде и сл.

         доприноси у натури (сопствени рад, материјал подносиоца пријаве) и

         накнадни непредвиђени трошкови радова.

Потребна докумнтација

Уз пријаву за доделу субвенције достављају се оригинали или оверене фотокопије следећих докумената:

         потврду о упису у Регистар пољопривредних газдинстава за 2012. годину

(активан статус)

         потврду из Регистра о структури биљне производње за  текућу годину;

         фотокопију важеће  личне карте;

         копију плана парцеле на којој се гради силос;

         извод из катастра непокретности са подацима о власништву, теретима и ограничењима за катастарску парцелу  која је предмет захтева (не старији од 6 месеци);

         изјаву подносиоца пријаве о испуњености услова из конкурса (да по неком другом основу не користи бесповратна средства субвенције за исту намену);

    оригинал предрачун са спецификацијом опреме, односно предмер и предрачун радова сачињен од стране предузећа које је овлашћено – регистровано за ту врсту делатности, исказан у динарском износу

     (неће се прихватати измене предрачуна до реализације уговора).

Поступак спровођења конкурса

Испуњеност услова за доделу средстава субвенције (комплетност поднете документације, као и благовременост подношења пријава) утврђује Комисија, на основу приложене документације.

Комисија утврђује ранг листу подносиоца пријава за које утврди да испуњавају услове прописане конкурсом, а у складу са критеријумима који су утврђени у конкурсу. Ако два или више подносиоца захтева имају исти број бодова, приликом утврђивања ранг листе предност ће имати подносилац који је раније поднео пријаву.

На основу ранг листе, Веће градске општине Обреновац доноси Одлуку о додели средства. У складу са Одлуком о додели средстава председник Градске општине Обреновац са корисницима средстава закључује уговор којим се регулишу међусобна права и обавезе.

Обавезе корисника средстава субвенције

Корисник субвенције је дужан да:

         изграђени силос са потребном опремом за који је остварио право на субвенцију не отуђи у року од пет година од дана исплате субвенције;

         сву документацију која се односи на исплату субвенције чува најмање пет година од дана исплате субвенције;

         видљиво на силосу означи да је исти суфинансиран од стране Градске општине Обреновац.

Исплата средстава субвенције

Субвенција се  исплаћију на наменски рачун корисника  након извршене набавке и постављања силоса, приложеног  доказа о уплати средства (кроз плаћене рачуне добављачу за материјал, опрему и радове) и извештаја о извршној контроли  од стране Комисије градске општине Обреновац.

У случају да корисник средстава одустане од додељених средстава субвенције или му је из неког другог разлога онемогућено да их реализује, право на коришћење субвенције може се утврдити следећем лицу на ранг листи. Корисник средстава је дужан да обавести Веће градске општине Обреновац о свом одустајању писменим путем.

Критеријуми за доделу подстицајних средстава

Критеријум                

Начин бодовања

број бодова

Потврда из Регистра о структури биљне производње (житарице)                  

Власништво  

Закуп 10/ aru 5/ aru

Силос и већи део опреме је домаће производње/ иностране (изражено у новцу)    

 

50/25

Повраћај средстава

Ако се утврди да је корисник поступао противно одредбама уговора којим се регулишу права и обавезе, корисник средстава субвенције дужан је да изврши повраћај средстава са обрачунатом затезном каматом.

Рокови и начин подношења пријава

Обрасци пријаве и изјаве су доступни и могу се преузети у просторијама Управе градске општине Обреновац, Одељење за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности, у канцеларији за пољопривреду, ул. Краља Александра I  10 ц, сваког радног дана од 8 до 15 сати. За додатне информације можете се обратити на број телефона 8726-447.

Пријаве се морају доставити у запечаћеној коверти и то : препорученом поштом на адресу Градска општина Обреновац, Одељење за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности, Ул. Вука Караџића број 74 или личном доставом на писарницу Управе градске општине Обреновац, ул. Вука Караџића број 74. Подносилац пријаве ће добити доказ о пријему.

Коверат на предњој страни мора да садржи назнаку ”КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕСТАВА СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ИЗГРАДЊУ СИЛОСА – НЕ ОТВАРАТИ”, а на полеђини коверте име, презиме и адресу подносиоца пријаве.

Коверат треба да садржи попуњену пријаву са пратећом документацијом.

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве послате на други начин (факсом или еmail – ом)  или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Рок за подношење пријава је  31.  јул 2012. године до 15 сати.

Пријава за учешће на Јавном конкурсу Градске општине Обреновац у субвенционисању  изградње складишних капацитета за житарице (силосa) у 2012. години се може преузети овде