Овог лета поново Центар  Е8 уз подршку Канцеларије за младе Управе ГО Обреновац организује летње кампове за активистте “Буди мушко” клубова. Заједно ћемо радити на промоцији здравих стилова живота, а различитим занимљивим садржајима покушаћемо да на креативан начин делујемо на младе како би што продуктивније искористили своје време.

Овим камповима настављамо спровођење пројекта “Буди мушко” који ради на позитивним променама ставова и понашања младића у циљу борбе против насиља, развијања родне равноправности и промовисања здравих стилова живота у Србији.

Квалитетном селекцијом пријава младића изаћи ћемо у сусрет свим активним члановима који су заслужили одлазак на неки од ових кампова, што би представљао награду за досадашње активности и ангажовање у Буди мушко клубу као и мотивацију за даљи активизам.

Регионални youth leadership камп

Први се одржава “Регионални youth leadership камп” од 22.-28. јула у кампу “Велики Јоже” у Истри, у Хрватској. Радни језик овог кампа је енглески, а очекује се близу 50 учесника, укључујући 40 младића из Загреба, Београда, Сарајева, Бања Луке, Косовске Митровице, Мостара и Приштине. Биће укључени и 9 омладниских радника из организација локалних партнера организације CARE, као и 4 представника организације CARE. Активности ће бити комбинација едукативних радионица о проблемима младића адолесцената и њиховим изазовима одрастања у здраве младе особе.

Буди мушко, буди рагбиста

Други по реду је камп “Буди мушко – буди рагбиста“ који ће се одржати до 16.-19. августа 2012.године у омладинско-спортском кампу Ђердап-Караташ. Учесници кампа ће бити 10 играча и два представника стручног штаба Рагби клуба Црвена Звезда, као и 10 учесника који долазе из “Буди мушко клубова”. Камп траје 4 дана (3 ноћења), а активности су едукација учесника кампа кроз предавања, радионице, семинаре, али и организовање тренинга и утакмица, где би представници Рагби клуба подучавали учеснике кампа о основама рагбија.

Национални камп младих лидера

Трећи је “Национални камп младих лидера” који ће се одржати 23.-27. августа 2012. године у Белој Цркви. Учесници овог кампа су по две особе из сваког од 12 изабраних градова Србије у којима се спроводи пројекат “Буди мушко“, као и 3 учесника из Косовске Митровице. Активности овог кампа су пре свега едукативне радионице, где ће се са младићима радити на тему лидерства. Развијаће се њихове лидерске вештине, које ће моћи да примене по повратку у своје градове и “Буди мушко“ клубове. Друга врста активности су дружење и активно провођење времена, где ће се радити на развоју њихове креативности, а истовремено деловати на то да своје време користе за испољавање позитивног понашања.

На овом линку се чланови “Буди мушко” клубa из Обреновца могу пријавити за учешће на камповима. Више информација на www.e8.org.rs
centar@e8.org.rs , 011 – 3626302 или 060 – 3008886.