ИТ семинар “IT OpenDays 2012”, који се организује уз подршку Управе за дигиталну агенду, Градске управе града Београда и Математичке гимназије, одржаће се од 7. до 10. маја у просторијама Инфо рум-а Канцеларије за младе Градске управе града Београда (ул. 1300 каплара бр.2) под слоганом “Secure Your digital life…”.

Семинар је намењен најталентованијим ученицима основних и средњих стручних школа и гимназија из Србије чија интересовања превазилазе оквире редовног школског програма.

Учешће за 30 одабраних је бесплатно, а пријаву за семинар могуће је поднети на званичном сајту (www.itopendays.com) до 4. маја.

Циљеви семинара су промовисање едукације, образовања и стручног усавршавања младих људи, презентовање интелектуалних потенцијала учесника, учешће еминентних стручњака и остваривање сарадње са институцијама, компанијама и појединцима. Током четири дана семинара биће одржано 15 предавања и 3 панел дискусије. Семинар ће преко интернет-а бити директно емитована на званичном сајту.

Учесници ће добити потврду о одслушаном семинару, а биће им омогућено и да полажу тест из енглеског језика за сертификат. У протекле четири године овај пројекат су подржали Народна канцеларија председника Републике, општина Стари град, Друштво математичара Србије, AIESEC, као и компаније MicrosoftOracleCiscoTelenorAssecoComing, МикроЕлектроника, Кројач, BelitIntraneaInfo IT Group, Божић и синови и друге.

Главна тема ИТ семинара  “IT OpenDays 2012” је безбедност и заштита информационих система. Програм је конципиран тако да кроз четири дана покрије, како актуелне, тако и ускостручне теме у области информационих и комуникационих технологија, као и теме које се односе на интеракцију између човека и рачунара. Посебан акценат је стављен на одрживи развој и заштиту животне средине као и на коришћење енергетски ефикасних решења која захтевају снажне рачунарске капацитете.

Поред главне теме на семинару ће бити речи и о следећим темама: интернет маркетинг и онлајн медији, утицај онлајн медија на развој човечанства, електронска трговина и маркетинг, мобилна технологија, смартфон и таблет уређаји, веб сервиси, project managementopensource алати и њихова примена и вештачка интелигенција.