Драмска група “Ћоше” почиње са припремама за нову позоришну представу “Ми смо они на које су нас родитељи упозоравали”, па позива суграђане да учествују у истраживању.
Ради се о вербатим позоришту које почива на аутентичним причама које се прикупљају кроз интервју. Овим истраживањем драмска група “Ћоше” жели да охрабри суграђане  да испричају своју аутентичну причу, или причу блиских им људи, која  би требало да постане део наративног корпуса представе драмске групе “Ћоше”, уз поштовање свих права приватности и граница искрености, коју одређује сам саговорник.
 
Ви бирате теме, ви постављете границе до којих ћете ићи… “Ћоше” има бројне идеје о којима жели да говори у представи, а сада ви имате шансу да се афирмативно побуните против света у ком живимо. Креативност и уметност су једини вид легитимне борбе за промене.
Можда се овом представом неће променити стварност, али ће се публика сигурно запитати о неким стварима, о којима већина одбија да мисли или због брзине  живљења  нема времена за свој унутрашњи живот. Помало  надобудно, “Ћоше” овим најављује најинтригатнију представу  коју је Обреновац видео .
Захваљују се сваком ко се одважи да им подари део своје свакодневице, јер то је једини доказ да је дубоко загледан у своје јавно и приватно биће. Неким храбрим саговорницима ће ово бити нажалост прва  шанса до сада (надамо се не и једина ) да преиспитају  своје мотиве, начин живота и вредности којима су робовали, али ће, сигурни су у то, некоме бити  и катарзично искуство.
Друштвени феномени које сви живимо, а ретко ко о томе и проговара, највреднији су корпус за једну позоришну представу, а смисао позоришта и јесте да буде огледало живота, а не да га неприродно улепшава. Уметност је одувек била вид побуне, који  осваја срца људи свим средствима, само не  насиљем. Стога  све оно сто гуши и мори  средину у којој живимо,  вредно је  инсценације.
 
Овако размишљају у драмској групи “Ћоше” (а и многи велики мислиоци позоришта кроз историју): нема  негативних јунака . Ако је неко, на пример,  окарактерисан од стране средине као отпадник друштва, тим пре  је потенцијални  “јунак наших прича”, јер сада више него икад има шансу да одбрани  разлоге  својих кривих поступака. Не  желе да овим да буду погрешно и негативно протумачени (као афирматори лоших модела понашања), само истичу да су на сцени сви једнаки и да је публика та која на крају доноси неки суд. Задатак позоришта јесте да поставља питања, а не да пресуђује, а глумаца да до краја бране јунаке које тумаче (сетите се Антигоне, за почетак).  Такође, желе да се сретну и размене искуства  и са “жртвама друштва”. Већ  се наслућује које су  пригодне теме које би волели да  обрађују. У прилог томе, подсећају:  ко сме  да суди  у коју категорију  треба сместити, на пример, жену која  се одлучила за абортус испред рађања? Да ли јој треба судити или је третирати као жртву?
Наравно  да има много тема које се поигравју границом “исправности”, а свако ко се препозна у овоме добродосшо је  да подели  своје мисли, ставове, грешке, стрепње, радости, очајања, смех, као  и све оно што као човек, а не  бројка у попису грађана, има да каже… Добијате шансу да проговорите  на аутентичан начин, а можда  тако одбраните неодбрањиво и нападнете до сада ненападано. Истичу да је дискреција загарантована и у сваком тренутку ћете бити упућени у развој уметничког уприличења ваших  драгоцених  исповести, као и да се повучете из рада!
 
Радни назив представе је “Ми смо они на које су нас родитељи упозоравали”.
Из драмске групе “Ћоше” су спремни да ”живе” ваше животе, уз највише емпатије. И надају се великом одзиву, јер… будимо искрени према себи: СВАКО-ИМА-НЕКУ- СВОЈУ-ПРИЧУ, само је питање да ли жели да је наглас каже. Проговорите у своје име. У  име свих оних који ћуте. У име свих оних  који нису хтели да вас чују.
 
У “Ћошету” врло добро знају да постоје људи који ће осудити овај подухват (карактеришући га као непотребан, лажан, непозоришни, неинтересантан, апсурдан… ) али и они ће добити своје почасно место у оквиру представе, те више него икад, позивају баш њих да погледају представу, уз дужно поштовање њихове верне публике.
Унапред се захваљују онима који се одваже да их контактирају и остану храбри до краја. Контакт је Канцеларија за младе, приземље Спортско-културног центра “Обреновац”, тел: 8724025.