Београдска отворена школа у партнерству са Канцеларијом за младе Управе ГО Обреновац организује тродневну обуку каријерног информисања за младе из општине Обреновац и општина Савски венац, Бела Паланка, Нови Пазар, Кикинда, Рума, Блаце, Зрењанин, Крагујевац и Палилула из Ниша.

Обука ће се одржати у Београду, у просторијама Београдске отворене школе, од 23. до 25. новембра 2011. године. Тродневна обука за 20 одабраних младих, узраста од 17 до 24 године, биће реализована путем интерактивне, иновативне методологије засноване на важећим стандардима неформалног образовања. Обуку ће реализовати професионални тренери који се баве темама каријерног вођења и саветовања, као и темама грађења професионалног идентитета и употребе нових технологија за побољшање успеха у активном тражењу посла.

Уколико се прикључите обуци имаћете прилику да развијете вештине комуникације, препознавања и разумевања каријерних потреба младих, преношења информација и вештине презентације. Тренерски тим ће користити методе презентације, играња улога, рада у малим групама и симулације, како би кроз што већу укљученост полазника пренео знања и вештине. Такође, имаћете прилику да се упознате са активистима других канцеларија за младе и на тај начин да се повежете са њима и размените досадашња искуства у раду. Од учесника се очекује да по завршеној обуци одрже радионице вршњачке едукације у својим местима.
 
Сви полазници обуке добиће потребне радне и наставне материјале, а кроз посебно осмишљене методе и технике биће активно укључени у учење, сами ће размењивати идеје и креирати начине за информисање вршњака на основу сопствених искустава.

Трошкови смештаја у хотелу и превоза до Београда биће покривени од стране организатора за одабране кандидате.

Пријавни формулар се налази на следећој адреси.  Рок за попуњавање пријаве за учешће на пројекту је недеља 13. новембар 2011. године.

За више информација контактирајте:
Јелена Манић jmanic@bos.rs
Итана Миљанић itana@bos.rs
Центар за вођење каријере и саветовање
Београдска отворена школа
+381 11 3061 341
+381 63 316 346