Грађанска читаоница ЛИБЕРГРАФ позива све ученике другог и трећег разреда средњих школа из Обреновца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Пријепоља, Крушевца, Зајечара и Новог Сада, који су заинтересовани да раде на едукацији својих вшсњака на теме заштите животне средине и одрживог развоја, да се пријаве за учешће на школама за вршњачке едукаторе које се одржавају на планини Тара од 29.10. до 10.11.2011. године.

Пројекат „Зелено, волим те зелено“ има за циљ да повећа ниво будности и знања ученика о значају животне средине и принципима одрживог развоја реализацијом вршњачког образовања, а реализује се у периоду од октобра 2011. године до марта 2012. 
 
Пројекат је намењен, првенствено, ученицима средњих школа. Први корак у реализацији овог пројекта је обука 40 вршњачких едукатора која се реализује у виду две Школе за вршњачке едукаторе. Школе ће се одржати на планини Тара током октобра и новембра 2011. године и трају по шест дана у континуитету, а састоје се из низа радионица и предавања на тему заштите животне средине и одрживог развоја. Право да се пријаве за учешће на школама за вршњачке едукаторе имају сви ученици средњих школа, старости између 15 и 19 година без обзира на њихову полну, националну или верску припадност.
Рок за пријављивање је 23.10.2011. Пријавни формулар преузмите овде.