Од 12.  до 14. октобра 2011. године на београдском Сајму одржан је 8. Међународни сајам заштите животне средине “ECOFAIR” – Берза еколошких услуга. Градску општину Обреновац је представљало Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине Обреновац. Запослени у овом јавном предузећу су делили флајере и други пропагандни материјал посетиоцима сајма. Презентована су наша природна добра, тачније Забран, Јозића колиба и арборетум.

У оквиру поставке, на штанду ЈП за заштиту и унапређење животне средине Обреновац представила су се и ЈП за изградњу Обреновца са својим пројектом коришћења шљаке са ПД “ТЕНТ”-а у изградњи некатегорисаних путева, као и Јавно комунално предузеће Обреновац са својим новим постројењем за секундарну сепарацију отпада на Гребачи. Значајну пажњу привукао је и соларни пуњач за мобилне телефоне.
 
Поред осталог, промовисан је и географски информациони систем који обухвата катастар јавних зелених површина у граду, а саставни је део катастра загађивача.
 
Удружење економских пропагандиста Србије је ЈП за заштиту и унапређење животне средине Обреновац доделио БРОНЗАНО ПРИЗНАЊЕ за успешан промотивни наступ.