Од 2. до 4. септембра 2011. године, у Бихаћу је одржан експертски форум Регионалне иницијативе за мобилност младих (РИМ) коме је присуствовало више од двадесет искусних практичара у области рада са младима из БиХ, Хрватске и Србије. Циљ форума било је прикупљање и обликовање идеја за дефинисање завршног концепта Регионалног фонда за мобилност младих.
Регионалну иницијативу за мобилност младих покренули су Програм за младе Грађанских иницијатива, Омладинска информативна агенција БиХ (ОИА) и Мрежа младих Хрватске, уз подршку Роберт Бош Фондације (Robert Bosch Stiftung).

Циљ форума је био да на основу националних консултација које су одржане у Београду, Загребу и Сарајеву у току априла 2011. године, допринесе обликовању завршног предлога за оснивање Регионалног фонда за мобилност младих. Фонд би требало да оснују БиХ, Хрватска и Србија као три државе које су највише биле погођене конфликтима у протеклом периоду. „Циљ РИМ-а је успостављање јединственог система размене младих ког организују и финансирају ове три државе.”, истакао је Јан Златан Куленовић, извршни директор ОИА, на самом отварању форума.

Представници Министарства омладине и спорта и омладинских организација, заједно са представником Канцеларија за младе Управе ГО Обреновац,  активно су учествовали у разрађивању могућих начина функционисања Фонда, активностима које ће бити подржане као и самој правно-формалној структура Фонда. Нацрт Фонда за регионалну мобилност младих ће бити представљен на Конференцији која ће тим поводом бити организована у Загребу крајем октобра 2011. године.

Паралелно са форумом је одржан и регионални омладински Фестивал Централа Е761 који промовише креативност младих са простора ове три државе. У склопу фестивала су одржани концерти великог броја бендова из региона. У оквиру форума одржана је и радионица младих дизајнера из БиХ, Хрватске и Србије који су радили на развијању визуелног идентитета кампање и на којој су учестовали и млади из Обреновца.