Обавештавају се кандидати који су ушли у ужи избор за општинске пописиваче за вршење пописа у складу са Законом  о попису  становништва, домаћинстава и станова у Републици Србији  (”Службени гласник РС” бр.104/09 и 24/11) да су обавезни да се  јаве у просторију Општинске пописне комисије (велика сала на другом спрату зграде Градске општине) у периоду од 25.08.2011. године до 29.08.2011. године у термину од 09.00 сати до 13.00 сати.

 

Изабрани кандидати су дужни да доставе на увид следећа оригинална документа, као и копије наведених докумената које задржава пописна комисија:

– личну карту или пасош

– уверење или диплому о стеченој стручној спреми

– уверење да је лице на евиденцији Националне службе за запошљавање или оверен картон са евиденције Националне службе за запошљавање (само незапослени кандидати)

– оверен индекс, односно потврду о уписаном семестру у 2011. години (само студенти)

– студенти који нису у могућности да донесу диплому о завршеној средњој школи (на факултету је) могу да поднесу као доказ само индекс( оверен семестар у 2011); изузетно апсолвенти могу да имају оверену 2010. годину (тече им још увек апсолвентски стаж)

– студенти који су навели да су завршили вишу или високу школу морају да донесу диплому или уверење о завршеној високој/вишој школи

– високе струковне школе у трајању од 3 године сматрају се високим  школама (6 бодова)

– уверење из Суда да против кандидата није покренута истрага и да није подигнута оптужница може да се достави накнадно (до почетка обуке).

НАПОМЕНА: Поред наведених докумената, кандидати су дужни да приложе и свој  део Пријаве за учешће у попису (П-46) ради провере редног броја пријаве.

На полеђини обрасца треба да буду уписани подаци: назив банке, број текућег рачуна и контакт телефон.

Сваки кандидат који је изабран мора имати отворен текући рачун на своје име.

Уколико неки од кандидата који су ушли у ужи избор не буду изабрани општинска пописна комисија ће 31.08.2011. године у термину од 09.00 – 13.00 сати позвати кандидате који су остали испод црте како би се за свако насеље обезбедио довољан број кандидата.

Прелиминарни спискови кандидата који су ушли у ужи избор за општинске пописиваче:

Баљевац
Барич
Бело Поље
Бргулице
Бровић
Дражевац
Дрен
Грабовац
Jасенак
Кoнатицe
Кртинска
Љубинић
Мала Моштаница
Мислођин
Обреновац
Орашац
Пироман
Пољане
Ратари
Рвати
Скела
Стублине
Трстеница
Уровци
Ушће
Велико Поље
Вукићевица
Забрежје
Звечка

Кандидати који се налазе на прелиминарној листи изнад црте су ушли у ужи избор кандидата за пописиваче, а због могућег померања и измене прелиминарне листе, Пописној комисији је потребно да се јаве и кандидати који су осенчени и налазе се испод црте. 

Списак кандидата чији редни бројеви нису на списку јер немају задовољавајући рукопис, односно нису адекватно попунили пријаву, можете погледати овде.

Поступак избора кандидата за обуку

Након уноса свих примљених пријава, за свако насеље формира се листа кандидата, односно листа редних бројева пријава које су кандидати попунили, при чему су кандидати рангирани по укупном броју остварених бодова (опадајући редослед). 

Кандидати се бодују на следећи начин:
– највиша завршена школа
средња школа у трајању од две или три године – 1 бод
средња школа у трајању од четири или пет година – 3 бода
виша школа – 4 бода
висока школа/факултет/академија – 6 бодова

– активност
незапослени кандидати – 4 бода
студенти – 4 бода
остали кандидати (запослени, пензионери, друго) – 0 бодова

У случају када већи број кандидата има исти редни број бодова предност на ранг листи имају лица каја су у претходне три године радила као анкетари или статистички сарадници у истраживањима Републичког завода за статистику, а затим незапослени кандидати.