Канцеларија за младе Управе градске општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром Обреновац и Библиотеком „Влада Аксентијевић“, током јула и августа реализује програм „Обреновац – град знања“. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно и занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током летњег распуста.

 
Циљ је био да се подржи извођење што више радионица/курсева, и имајући у виду прошлогодишње Истраживање о интересовањима и потребама младих за програмским садржајима, одабрано је 26 радионица, за које је стигло преко 700 пријава, и чија је реализација у току.
 
На неколико локација у граду одвијају се следеће радионице: почетни курсеви норвешког, грчког, шпанског, италијанског, арапског и јапанског језика, фото радионица, израда интернет презентација, радионица “лутке” – цртеж и практичан рад, школа гитаре и бубњева, израда сувенира, илустрација и стрип радионица, школа цртања и сликања, мала школа о кућним љубимцима, академско читање, орјентиринг, новинарска, вајарска, радионица еко арт, батик, практичне вештине, медијска радионица, графити, фотошоп радионица и rock and roll школа.
 
 
 
Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је посетио неколико радионица и истакао да је број пријављених превазишао његова очекивања. 
 
– За програм „Обреновац – град знања“ који обухвата 26 различитих радионица имали смо 700 пријава. Пријавили су се и млади из Београда и Новог Сада и они редовно долазе на одабране радионице. Млади су имали различите мотиве за пријављивање. Код неких је то била знатижеља, код неких добра прилика да се распуст лепо проведе, а код неких шанса да се животно опредељење промени. Ја бих највише волео да је ових трећих што више, али желим да сви који су се пријавили ово лето лепо проведу уз програме које је припремила Канцеларија за младе – рекао је Јоветић.
 
 
 
Председник општине се осврнуо и на рад Канцеларије за младе, као и на трошкове који су били неопходни за реализацију овог летњег програма. 
– Програм „Обреновац – град знања“ уопште не кошта пуно. 700 људи смо контактирали ове године, а средстава су безначајно мала у поређењу са пројектима којима се бавимо свакодневно. Чини ми се да се превише фокусирамо на милионске пројекте, а неке ствари које су нам јако блиске и опипљиве не реализујемо. Ја се надам да ће ове летње радионице постати традиција. Ми ћемо на крају програма урадити евалуације и видети који су програми најпосећенији и томе дати значај следеће године и сигуран сам да ће Канцеларија за младе ову акцију наставити. О раду Канцеларије за младе не треба посебно говорити, јер награде које је ова канцеларија добијала у последње две године говоре саме за себе. Мислим да је по свом начину рада у врху самим тим што се систем рада који је она осмислила у последње две године примењује на највишим нивоима ове државе, што говори да смо ми један добар пример за остале – казао је Жељко Јоветић. 
 
 
 
Млади из Обреновца се кроз различите теме оспособљавају за решавање проблема, повезивање и примену знања и вештина у даљем образовању, професионалном раду и свакодневном животу, имају прилику да развију способности комуницирања, дијалога, осећања солидарности, квалитетне и ефикасне сарадње са другима и способности за тимски рад и неговање другарства и пријатељства.