Канцеларија за младе Управе ГО Обреновац, као партнер на пројекту “Иницијатива младића за спречавање родно заснованог насиља на Балкану”, позива младиће из Обреновца да се укључе у програм “Буди мушко – летњи камп” који финансира  Министарство иностраних послова Краљевине Норвешке.  Боравак на летњем кампу је сјајна прилика да млади буду мобилнији, да путују и да се друже са младима из Хрватске, Србије, Републике Српске, Ирске и Федерације БиХ.

 Иницијатива младића је настала с циљем да промовише позитивне промене у понашању младића и понуди алтернативе насиљу (посебно родно заснованом насиљу). Програм пружа младићима (и девојкама) могућност да преиспитују важеће ставове и обрасце понашања који негативно утичу на њихове животе. Младићи са родно правичнијим нормама остварују здравије и позитивније партнерске односе што их уједно чини и друштвено кориснијим јединкама. Организатори програма  су Центар Е8 и организација CARE International North West Balkans.

Mладићи из Обреновца се могу пријавити на један од три кампа:

  • Advance leadership camp (напредни камп за младе лидере) од 11.-17. јула ХРВАТСКА Национални парк Пакленица у Хрватској на мору (спава се у шаторима, обезбеђени су сви оброци и превоз).
    пријавни формулар
  • Creative camp (креативни камп) од 24.-30. јула у ХРВАТСКОЈ Тухељске топлице – Плитвичка језера (спава се у шаторима, обезбеђени су сви оброци и превоз). 
    пријавни формулар
  • Национални креативни фотографски камп у августу (у периоду од 10. до 25. августа, трајаће од 5 до 7 дана и биће у Србији, у питању је хотелски смештај, оброци и превоз обезбеђени).
    пријавни формулар

Заинтересовани попуњене пријавне формуларе до 20. јуна 2011. године могу  послати на мејл srki.obrenovac@hotmail.com, а  за детаљније информације могу контактирати локалног координатора програма Срђана Ранковића на телефон 063 239909.