Канцеларија за младе града Београда у сарадњи са београдском филијалом Националне службе за запошљавање по први пут покреће пројекат „Школа рачунара”, који ће се одржати током маја и јуна у просторијама Рачунарског факултета. Пројекат је намењен свим младим људима од 18 до 30 година који се налазе на евиденцији београдске филијале Националне службе за запошљавање. Рок за пријављивање је 18. април.

Коста Андрић, директор Канцеларије за младе града Београда, каже да је пројекат покренут с циљем јачања капацитета младих људи и повећања њихове конкурентности на тржишту рада.

– Примећено је да млади људи у Београду нису довољно едуковани за рад на рачунару, што је један од главних услова за налажење сталног запослења. Зато Канцеларија покреће две врсте обуке: једну која се односи на обуку у основним програмима и другу која се односи на веб-дизајн, чије познавање послодавци све више траже. Ово је само један од пројеката које покрећемо у циљу унапређења квалитета живота и решавања кључних проблема младих Београда. Укупно 140 полазника који поседују средњу стручну спрему моћи ће да се пријаве за једну од ове две обуке – рекао је Андрић. 

За више информација, сви заинтересовани могу да се обрате Канцеларији за младе, на телефон 7157-354 или путем мејла mladioffice@beograd.gov.rs. Упутство за подношење пријава може се преузети овде,  у просторијама Канцеларије у Београду, Краљице Марије 1/19, сваког радног дана од 9 до 16 часова.

 
Извор: Беоинфо