Канцеларија за младе града Београда потписала је уговор о сарадњи са 11 београдских општина за подршку младима на територији града у 2011. години. У наредним месецима, они који имају између 15 и 30 година и живе у општинама Обреновац, Лазаревац, Нови Београд, Чукарица, Земун, Звездара, Палилула, Раковица, Савски венац, Врачар и Стари град моћи ће да учествују у пројектима намењеним побољшању њихових пословних способности, а тиме и конкурентности на тржишту рада.

Пројекти подршке обухватају обуке из шпанског и енглеског језика, коришћења компјутера, семинаре о покретању сопственог бизниса и развоју лидерских вештина. Млади добијају могућности и да унапреде своја знања и информисаност о безбедносним ризицима и претњама на интернету, и начинима одговорног понашања на мрежи. Пројекти нуде и обуке о превенцији вршњачког насиља, као и едукације о значају очувања животне средине итд.

Ови пројекти део су стратегије Канцеларије за младе града Београда, која ради на решавању кључних проблема младих Београда као што су доступност образовању и радним местима, пружање правне сигурности, унапређење културних и образовних садржаја, као и на пружању свих релевантних информација које могу унапредити живот младих.

О начинима пријављивања сви заинтересовани биће обавештени путем средстава јавног информисања, дневних новина, веб-сајта Канцеларије за младе и друштвене мреже Фејсбук.

Извор: Беоинфо