У петак 1. априла 2011. године, од 11 до 13 часова, ће у Дому омладине у Београду бити постављена изложба фотографија којом се отвара завршна конференција Програма за омладинске лидере у Србији (Serbian youth leadership program). Тродневном конференцијом у Београду наставља се кампања “Млади Србије: Види, покрени и промени” која је покренута 10. децембра 2010. на Дан људских права, са циљем промоције друштвеног активизма код средњошколаца.

 
Тим поводом у Дому омладине биће постављена изложба фотографија са приказима омладинских акција које учесници SYLP-а спроводе у осам општина Србије. Осим презентације активизма младих, део изложбе чиниће фотографије које су средњошколци из Србије направили током прошлогодишњег боравка у САД-у. Млади ће на отварању изложбе поделити своја искуства која су стекли као учесници овог програма, а цео скуп ће бити употпуњен обраћањима министарке омладине и спорта Снежане Самарџић Марковић, представника/це Министарства просвете и науке и амбасадорке САД у Србији, Мери Ворлик. 
Присутне ће поздравити и представници младих Американаца, који бораве у Србији од 20. марта до 2. априла ове године у оквиру узвратне посете учесницима SYLP-а. 19 Американаца је распоређено по Београду, Смедереву, Блацу, Кикинди, Соко Бањи и Обреновцу где су укључени у локалне акције које средњошколци спроводе. 70 учесника SYLP-а ће наставити дружење са гостима из САД-а на тродневној конференцији која ће почети изложбом, након које следе заједнички тренинзи и радонице на теме: људских права и друштвеног активизма.
 
Млади учесници SYLP програма из Обреновца желе да поправе услове у својим средњим школама, па ће у циљу прикупљања средстава у Обреновцу бити одржан спортски турнир и рок концерт.
 
Serbian youth leadership програм су реализовале Грађанске иницијативе у сарадњи са организацијом World Learning из Вашингтона. Програм финансира Одељење за образовање и културу U.S. State Department-а и спроводи се уз подршку Амбасаде САД у Београду.