У Спортско културном центру Обреновац отворен је студио за музичке пробе „Магацин“, први такве врсте у Обреновцу. Млади обреновачки бендови, али и они са дужим стажом, без обзира на музички жанр од сада ће своје пробе моћи да одржавају у новоопремљеном музичком студију. 

 
Уређење студија била је жеља великог броја младих Обреновчана која је временом прерасла у једну од мера Акционог плана за младе ГО Обреновац. Уз подршку Канцеларије за младе Градске општине Обреновац и доста воље неколицине младих, у студију „Магацин“ одсвирани су први тонови. 
 
– Дом културе има све што је потребно да би се један студио средио и опремио. Општина има финансије за реализацију и тако се створила идеја за отварањем музичког студија који ће бити доступан свим обреновачким бендовима. Људи су показали велики ентузијазам да се ова идеја и реализује, долазили су, нудили помоћ и радили потпуно волонтерски – објашњава Драган Нешић, један од иницијатора отварања студија у Обреновцу. 
 
У музичком смислу студио „Магацин“ је замишљен као вишефункционална просторија. Студио ће, осим за пробе, моћи да се користи и за снимање демо снимака, па бендови више неће морати да одлазе у друге градове и плаћају велике новчане износе у те сврхе. 
Музичка опрема ће по потреби бити коришћена и ван самог студија. Опрема која је набављена за студијо је одређене класе и снаге и може се користити као бинска опрема за одређене просторе којих у Обреновцу има много. 
 
 
– Ово ће значити свим музичарима у Обреновцу. Ко год се бави музиком моћи ће да дође у овај простор и да вежба. Обреновац има дугу традицију добрих бендова и многи бендови су се инедрили из овог града. Нажалост, они нису имали просторију за вежбање у условима који ће нам сада бити омогућени. Многи од нас су путовали у друге градове због снимања демо снимака или албума, а то је коштало времена и новца – рекао је Војислав Теофиловић, вођа обреновачког бенда „У змајевом гнезду“.

 
 
Добра изолација и акустика, као и квалитетна опрема су први утисци музичара који су боравили у новом музичком студију. Уређење студија не представља само опремање једне просторије за музичке пробе већ излажење у сусрет свим креативним младим људима који су својом упорношћу и вољом једну идеју претворили у дело.