Канцеларија за младе општине Обреновац наставља са развијањем програма неформалног образовања који доприносе квалитетнијем провођењу слободног времена младих, а на основу истраживања “Шта желе млади у Обреновцу“. Током јесени студенти из нашег града ће моћи да похађају радионицу “Феминизам, тело и идентитет”, док ће средњошколци моћи више да науче о идеји, форми, примени, функцији, историји и трендовима модерног индустријског дизајна кроз  радионицу “Дизајн је…”

Пријаве су до 5. октобра (име, презиме и контакт телефон) на kzm.obrenovac@yahoo.com Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , телефон 011 8724025 или лично у Канцеларији за младе општине Обреновац.

радионица “Феминизам, тело, идентитет
Циљ образовног програма „Феминизам, тело, идентитет“ је да омогући студентима друштвених наука са територије Обреновца да похађају образовни курс који се бави савременим проблемима везаним за феминистичку епистемологију, емпиристику, проблем концепата тела, сексуалности, идентитета, као и све актуелнијег проблема и разлике пола и рода. Овај програм треба да омогући полазницима да стекну увид у нове трендове у друштвеној теорији као и да продуби њихова знања о овим категоријама. Обазовни програм би требао да се састоји од десет предавања која би требало да покрију макар један део тема које су постављене као поља теоријске проблематике.
Предавања:
– Уводно предавања/радионица
– Историја идеја: почетци феминистичке теорије у модерно доба
– Историја идеја: сифражетски покрет, марксистички покрет и ослобађање образовања
– Историја идеја: Simone De Beauvoir – прва права феминисткиња?
– Феминистичка методологија: Има ли је?
– Психоанализа и феминизам: Lis Irgaraj, Julija Kristeva, Žak Lakan i Žil Delez
– Женска уметност
– Савремени концепти: Mišel Fuko, моћ, телесне политике
– Савремени концепти: Judith Butler и преформативна теорија
– Савремени концепти тела

радионица “Дизајн је…”
Садржај радионице је осмишљен тако  да младим људима приближи целокупну идеју, форму, примену, функцију, историју и трендове модерног индустријског дизајна.
Циљна група су млади (СРЕДЊОШКОЛЦИ) који примећују креативност у свом идентитету, али и даље не знају у ком правцу би своју креативност развијали.
Радионица је осмишљена као почетнички (упознавање са материјом) ниво, где ће младима кроз реалне примере и историју дизајна бити приближен сам концепт индустријског дизајна.
Предавања:
 – На почетку ће полазницима бити презентован развој дизајна кроз историју. На реалним примерима, из свакодневне употребе, биће им приближен сам концепт и приступ у индустријском дизајну
– Наставак презентовања реалних примера са подстреком да сами полазници доносе себи допадљиве примере омиљеног дизајна
– Презентација примера са акцентом на проблематику производње. Млади ће бити подстакнути да скицирају сопствене идеје
– Разрада донетих скица са проблематиком израде, презентовање примера студената.
– Ко је и како се постаје дизајнер, документарни филмови, литература…