У петак, 17. септембра, у 17 часова у галерији Спортско-културног центра Обреновац одржаће се информативна трибина о начину и неопходности израде Локалног еколошког акционог плана (ЛЕАП)  у  Обреновцу.

У жељи да проблеме у области животне средине сагледа у целости и стратешки приступи њиховом решавању, Градска општина Обреновац и ЈП за заштиту и унапређење животне средине Обреновац су покренули израду Локалног еколошког акционог плана (ЛЕАП)  у  Обреновцу. Овај документ има задатак да дефинише главне проблеме и начин спровођења конкретних активности у циљу побољшања животне средине и здравља људи. Такође, подстиче учешће јавности у одређивању приоритета и решавању најважнијих пробелма у животној средини.

Прва и најважнија активност, која ће трајати током целог процеса, јесте кампања укључивања јавности и заинтересоване јавности у процес израде ЛЕАП документа. Ово подразумева организовање и спровођење информативне кампање за становништво, медијске кампање и успостављање сарадње између свих заинтересованих страна по питању заштите животне средине.

У раду на изради ЛЕАП документа неопходно је учешће свих сектора локалне заједнице и заинтерсованих грађана.

Позивамо све грађане и организације да присуствују информативној трибини и узму активно учешће у процесу израде ЛЕАП документа.