ОШ “Љубомир Аћимовић”
Адреса: Цара Лазара 2
тел./факс: 8725 449
маил: osljubomiracimovic@nadlanu.com

Директор школе је Предраг Дацковић.

Основна школа “Љубомир Аћимовић” бави се образовањем и васпитањем деце лако ментално ометене у развоју. Школа је основана 21.09.1999. године,  почела са радом 01.02.2000. године, смештена је на другом спрату у згради редовне ОШ “Јован Јовановић Змај” и представља јединствену и специфичну васпитно образовну установу овакве врсте јер је просторно и физички интегрисана у оквиру редовне основне школе.

Школа је настала интеграцијом специјалних одељења која су била при редовним основним школама на територији општине Обреновац. Настављена је традиција о бризи и пружању помоћи, васпитању и образовању деце са интелектуалним тешкоћама, која је и раније постојала у општини Обреновац. Школа је организовала рад у матичној школи и издвојеним одељењима. У матичној школи настава се спроводи у две смене. Издвојена одељења су у Баричу, Ушћу, Грабовцу, Стублинама и Дражевцу. У школској 2008/09. у школу је уписано 93 ученика.

У матичној школи организован је рад  припремно-предшколске групе и продуженог боравка.

У школи васпитно образовни рад обавља високо стручно образовни кадар (наставници и стручни сарадници). Школа прославља и обележава Школску славу Свети Сава (27. јануар) и  Дан школе (22. март).