Захваљујући аустријској организацији Österreichische Jungarbeiterbewegung (ÖJAB) организујемо десетодневни боравак у Бечу за 17 младих људи из Обреновца узраста од 14 до 18 година.

На основу сарадње Савеза извиђача Београда и ÖJAB-а, Канцеларија за младе општине Обреновац и Фондација за младе Обреновца имају могућност да пошаљу младе на једно узбудљиво и незаборавно путовање.

Термин путовања је од 13. до 23. августа 2014.године.

ÖJAB као организатор целог пројекта покрива трошкове превоза, смештаја и исхране за учеснике и вође група које ће све време путовања и боравка бити са учесницима.

Планиран је обилазак града Беча, различитих историјских знаменитости, туристичких атракција, музеја, Амбасаде Републике Србије у Бечу, парламента и министарстава, као и разговор са представницима институција.

Учесници ће се бирати по следећим критеријумима:

– Да су узраста од 14 до 18 година
– Да су им домови директно угрожени поплавом
– Да нису путовали у иностранство
– Да имају пребивалиште на територији општине Обреновац.

Пријавни формулар се може попунити овде.

Кандидати који буду позвани на разговор потребно је да са собом понесу: пасош на увид, сагласнот родитеља или старатеља да дете може прећи границу са пратиоцем и потврду коју издаје општина Обреновац да је стамбени објекат поплављен, а која се може добити у месним заједницама и Хотелу „Обреновац“.

Рок за пријаву је до 30. јула 2014. године.