Веће градске општине Обреновац је на седници одржаној 25. новембра 2013. године, на предлог Комисије за пољопривреду и село од 13.11.2013. године, донело

Одлуку о расписивању

 ЈАВНОГ ПОЗИВА
за пријаву заинтересованих пољопривредника за одлазак на Међународни сајам хране, пољопривреде и хортикултуре  у Берлину,
у оквиру интернационалне зелене недеље од 17.01.2014 до 26.01.2014. године

1. Сврха  јавног позива  

Овим јавним позивом Градска  општина Обреновац врши прикупљање пријава заинтересованих пољопривредника, са територије Градске општине Обреновац, којима ће бити плаћени трошкови пута, боравка и посете  Међународном сајму хране, пољопривреде и хортикултуре у Берлину 2014. године, са циљем упознавања и едукације са новим достигнућима у области пољопривредне производње.

2. Подносиоци пријаве

Право на подношење пријаве по овом јавном позиву  имају физичка  лица – носиоци  пољопривредног газдинства, односно чланови, који испуњавају следеће услове:

        –  да су  регистровани  код надлежних институција,
– да се налазе у активном статусу и
 – да у тренутку подношења пријаве, по овом јавном позиву, имају пријаву пребивалишта на територији Градске општине Обреновац. 

Из једног пољопривредног газдинства, по овом јавном позиву, може конкурисати само једно физичко лице, било да је носилац или члан.

 3. Потребна документација 

Уз пријаву на јавни позив, достављају се следећи докуменати (оригинали или оверене фотокопије):

        –  потврда  о регистрацији пољопривредног газдинства (Управа за трезор-активан статус);
– извод структуре биљне производње (Управа  за трезор);
– фотокопија личне карте подносиоца пријаве (уколико је чипована-извод из читача за личне карте);
– промет по рачуну код пословне банке у којој се води наменски рачун, закључно са октобром 2013. године (само за газдинства која су на захтеву заокружила да им је   претежна  производња- хортикултура, зачинско биље, садни материјал)
– у случају да пријаву за учешће по овом јавном конкурсу подноси члан, потребно је доставити и изјаву носиоца пољопривредног газдинтва (оверену од стране надлежног органа) да подносилац живи у том домаћинству или одговарајућу потврду из Трезора.

 4. Критеријуми за бодовање носилаца, односно  чланова регистрованих пољопривредних газдинства, по јавном позиву:

Испуњеност услова за учешће  по овом јавном позиву (комплетност поднете документације, као и благовременост подношења пријава) утврђује Комисија  за пољопривреду и село, на основу приложене документације.

Подносилац пријаве може конкурисати само са једном претежном производњом за коју се на пријави определио.

Комисија за пољопривреду и село  појединачне пријаве подносиоца бодује према критеријумима дефинисаним у табелама које се налазе овде, на тај начин што се подносиоцу пријаве бодови остварени по обе табеле сабирају.

Комисија утврђује прелиминарну ранг листу свих поднетих пријава према бодовима које носе- од највише до најмање.

  1. 5. Поступак спровођења јавног позива

 Са утврђене прелиминарне ранг листе, Комисија за пољопривреду и село, утврђује и коначну ранг листу и то према територијалном принципу дефинисаном у табели 5.1.

         У КО до 7 км2 обрадивог пољопривредног земљишта у приватној својини или закупу – 1  корисник,

         У КО од 7 км2 до 14 км2 обрадивог пољопривредним земљиштем у приватној својини или закупу – 2  корисника,

         У КО преко 14 км2 обрадивог пољопривредним земљиштем у приватној својини или закупу – 3  корисника,

 према табели која се налази овде.

У ситуацији када два или више подносиоца пријаве имају исти број бодова, предност има онај подносилац који није по ранијем јавном позиву Градске општине Обреновац, у текућој години, остварио право на посету међународном сајму у земљи или иностранству. Право на покриће трошкова  пута и смештаја на Међународном сајаму хране, пољопривреде и хортикултуре у Берлину 2014. године имају пољопривредници који се нађу на коначној ранг листи.

 Ако и поред наведеног критеријума два или више подносиоца захтева имају исти ранг, приликом утврђивања коначне  ранг листе предност ће имати носилац пољопривредног газдинства у односу на члана газдинства, а уколико је потребно и даље рангирање, предност ће имати млађи носилац, односно млађи члан пољопривредог газдинства.

Уколико због недовољног броја корисника по територијалном принципу није могуће попунити укупан број предвиђених места (40), преостала места попуниће се лицима са прелиминарне ранг листе, према броју додељених бодова

6. Рокови и начин подношења пријава

Обрасци пријаве су доступни и могу се преузети у просторијама Управе градске општине Обреновац, Одељење за буџет, финансије и привреду, ул. Вука Караџића 74, сваког радног дана од 8 до 15 сати.

Пријаве се морају доставити у запечаћеној коверти и то :

– препорученом поштом на адресу:
Градска општина Обреновац,
Одељење за буџет, финансије и  привреду,  
Ул. Вука Караџића број 74

– или личном доставом на писарницу Управе градске општине Обреновац.

Подносилац пријаве ће у случају личне доставе добити и доказ о пријему.

Пријава треба да садржи правилно попуњен образац за пријаву у којој ће подносилац назначити да ли наступа као ратар, повртар, воћар или у оквиру категорије хортикултура, зачинско биље, садни материјал, са пратећом документацијом, дефинисаном овим јавним позивом.

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве послате на други начин (факсом или еmail- ом)  или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Рок за подношење пријава је 10.  децембра  2013. године до 15 сати.

Одлуку о расписивању јавног позива можете погледати овде

Пријаву можете преузети овде.