Драги средњошколци, драги будући сарадници,
Канцеларија за младе ГО Обреновац има част да вас позове на несвакидашњу промоцију:
Са темом: Сусрети с прошлошћу, Наградни конкурс за средњошколце
Промоција ће бити одржана дана 14.12.2009 године у 12 часова и 30 минута, у малој сали Спортско културног центра Обреновац.

Наградни конкурс за ученике средњих школа Сусрети с прошлошћу намењен је свим редовним ученицима средњих школа, који су радознали, упорни и спремни да своје слободно време посвете историји, истражујући друштвене догађаје из 20. века.
Знамо да међу вама сигурно има оних који планирају да упишу политичке науке, право, философски факултет, оних које интересује књижевност и оних који желе да направе нешто корисно за себе и своју заједницу. Уколико се до сада нисте опробали у науци, ово је прави тренутак!

А да бављење науком може бити не само интересантно, већ и нешто сасвим изненађујуће добро, увериће вас ваше мало старије колеге које су се већ опробале на овом конкурсу. Изузев тога што су постигли задивљујуће резултате, они су захваљујући овом конкурсу добили много више – уз знање и вештине, лепе и вредне награде, добили су прилику да путују на летње академије, да се друже са вршњацима из других земаља, да практикују страни језик, да обилазе значајна историјска места по Европи, и ко зна шта још… до њих самих, који ће вам одговарити на питања у вези са истраживањима, путовањима и променама које су им се десиле.

На кога помислите кад кажемо „Култ Јосипа Броза Тита – доживљај обичног човека“? Мислите о томе још који дан… јер то је тема овогодишњег конкурса. Кроз једночасовну презентацију имаћете прилику да чујете и о овој теми, о условима учешћана конкурсу, да добијете савете од оних који су учествовали и победили. А иза њих стоје људи који се годинама баве младима из ове, мало другачије перспективе, Млади истраживачи Србије и Удружење за друштвену историју ЕУРОКЛИО.

Канцеларија за младе ГО Обреновац неће стати на овој промоцији. Удружени са Младим истраживачима у пројекат „Уради нешто док си оМЛАДинА“, организујемо и радионицу за оне који би своје слободно време одвојили за свој град и оно што је у њему вредно и важно сећања, за организацију и осмишљавање локалне акције, тематски везане за историјско наслеђе 20 века. Уколико желите да нам се придружите на радионици коју ће водити гости презентације, потврдити вашу заинтересованост на 8724025 или на мејл kzm.obrenovac@yahoo.com

Радионица ће бити организована дана 14.12.2009. године упериоду од 14 до 17 часова, у Канцеларији за младе.

Хвала вам на стрпљењу! Ми рачунамо да смо се договорили. Видимо се у великом броју!