Данас је у Спортско-културном центру “Обреновац” додељена новчана помоћ студентима из материјално угрожених породица са територије општине Обреновац. На конкурс “Заједно до дипломе” који је расписала општина Обреновац пријавило се 80 студената, а првих педесет на ранг листи је данас добило прву рату подршке за завршетак студија. 

Педесет студената добиће новчану помоћ у износу од по 35 000 динара, која ће бити исплаћена у пет рата.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је ово једна од мера општине Обреновац за подршку обреновачким студентима. 

– Овај програм треба да помогне студентима који се налазе надомак факултетске дипломе. Свако може доћи у ситуацију да му остане неколико испита до краја факултета и да мора да почне да ради јер нема за најосновније, за копирање скрипти или превоз. На студентима је сада да уложе напор и заврше факултете и у најскорије време почну да раде, јер ако млади посрну, сви ћемо посрнути и нећемо имати будућност. Знање је оно што им нико не може одузети и што се увек носи са собом. Желим студентима да успешно приведу студије крају и да у неком наредном периоду сви заједно градимо Обреновац и развијамо га у правцу у ком он то заслужује – рекао је Чучковић.

Новица Филиповац, члан Већа ГО Обреновац, казао је да општина Обреновац већ дужи низ година награђује знање и води бригу о студентима.

– Ми смо до сада помагали најбоље студенте у виду награда и годишњих маркица за превоз. Међутим, ово је један нови вид подршке где се није гледао просек него материјална ситуација у породици. Услов да би неко могао да конкурише за помоћ био је да месечна примања не прелазе 15 000 динара по члану породице – казао је Филиповац.

Студенткиња Марија Марковић истакла је да ће јој додељена помоћ пуно значити.

– Ја сам апсолвент на Факултету поличких наука у Београду и захваљујући овој подршци ћу успети да покријем неке трошкове у виду превоза, штампања скрипти и слично. Захваљујем се општини Обреновац што је овом приликом мислила и на нас и омогућила нам да лакше приведемо студије крају – казала је Марковићева.

{youtube}tBLuObF7inc{/youtube}