Веће градске општине Обреновац, на седници одржаној дана 02. априла 2013. године, донело је

ОДЛУКУ
О РАСПИСИВАЊУ КОНКУРСА  ЗА ДОДЕЛУ 50 НОВЧАНИХ ПОМОЋИ СТУДЕНТИМА ИЗ МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У ШКОЛСКОЈ 2012/2013. ГОДИНИ 

I – БРОЈ НАГРАДА И УСЛОВИ ЗА ДОДЕЛУ

Расписује се конкурс за доделу 50 новчаних помоћи студентима из материјално угрожених породица са територије градске општине Обреновац у школској 2012/2013. години.

Право учешћа на Конкурсу имају студенти који су на завршној години или апсолвенти основних студија високошколских установа чији је оснивач Република Србија, који имају до 30 година старости, који имају пребивалиште на територији градске општине Обреновац и који су из материјално угрожених породица (просечан месечни приход по члану породице не прелази 15.000 динара).

Право учешћа на Конкурсу немају студенти који су добили студентску награду за школску 2012/2013. годину, као ни студенти који су добили бесплатне претплатне карте за превоз за 2013. годину.

II – ИЗНОС И ИСПЛАТА НОВЧАНИХ НАГРАДА

Новчана помоћ износи 35.000 динара нето по студенту.

Новчана помоћ ће се исплаћивати у 5 рата у зависности од расположивих средстава у буџету градске општине Обреновац.

Студент који је примио новчану помоћ нема никакве обавезе према даваоцу помоћи.

Студенту који је добио новчану помоћ престаје право на исплату преосталог дела помоћи  уколико у току трајања школске 2012/2013. године изгуби статус студента.

III – КРИТЕРИЈУМИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ РЕДОСЛЕДА КАНДИДАТА

Ранг листа кандидата се утврђује на основу висине просечног месечног прихода по члану породице студента (студенти се рангирају од најнижег ка највишем просеку).

IV – ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

  1. молба за пријаву на Конкурс за доделу помоћи студентима из материјално угрожених породица са територије градске општине Обреновац у школској 2012/2013. години,
  2. фотокопија личне карте или очитана чипована лична карта,
  3. оверена фотокопија индекса (очитавање личних карата, фотокопирање и овера индекса се врши у просторијама Управе градске општине Обреновац, без накнаде),
  4. уверење са факултета о уписаној завршној години студија,
  5. потврда о просечном месечном приходу по члану породице студента за последња три месеца 2012. године (октобар, новембар и децембар 2012.)
    (уверење се добија у просторијама Одељења за развој, ул. Војводе Мишића 192, радним данима од 7.30 до 15.30, на основу поднетих доказа о примањима свих чланова породице: потврда из радне организације за запослене (просечна зарада за последња три месеца 2012. године), чекови о пријему пензије за последња три месеца 2012. године за пензионере, потврда Националне службе за запошљавање за незапослене, уверење из катастра о приходима, за оне који имају пријављен приход од пољопривреде),
  6. оверена изјава о броју чланова породице (образац изјаве се може преузети у холу Градске општине Обреновац, ул. Вука Караџића бр. 74).

Потребна документација се предаје преко писарнице Управе градске општине Обреновац.

Контакт особа –  Бојана Ашковић,  тел. 011/8728-038.

V – РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ДОКУМЕНАТА

Конкурс је отворен од 04.04. до 18.04.2013. године.

Неблаговремене и непотпуне пријаве на конкурс неће се узимати у разматрање.  

VI– ПОСТУПАК

Конкурс по овој Одлуци спровешће Комисија за образовање.

Пријем и преглед приспелих пријава и састављања ранг листе пријављених учесника конкурса извршиће Радна група у саставу:

  1. НОВИЦА ФИЛИПОВАЦ,
  2. БОЈАНА АШКОВИЋ и
  3. ГОРДАНА ТЕШИЋ

Комисија за образовање по завршетку рада Радне групе из претходног става а најкасније у року од 7 дана од дана истека рока за подношење пријава утврдиће Нацрт ранг листе и исти се објављује на огласној табли и на званичној интернет страници Управе градске општине.

Учесници конкурса имају право приговора на Нацрт ранг листе Комисији за образовање у року од 8 дана од дана објављивања Нацрта ранг листе.

Одлука Комисије за образовање по приговору је коначна.

Предлог коначне ранг листе са предлогом студената за доделу новчане помоћи доставља се Већу градске општине Обреновац на даљи поступак и одлучивање.

Веће доноси одлуку о додели на основу предложене ранг листе. Одлука Већа је коначна.

VII – ОБЈАВЉИВАЊЕ ОДЛУКЕ

Текст ове Одлуке објавити на огласној табли Градске општине Обреновац и интернет презентацији Градске општине Обреновац, а обавештење о расписаном конкурсу објавити и на локалним средствима јавног информисања.

{youtube}-i_iCww13Rc{/youtube}