logo mladisuzakon

logo mladisuzakonДржавни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин посетиће у петак, 16. новембра, општину Обреновац у оквиру кампање “Млади су акција”.

Боровчанина ће у општини Обреновац примити заменик председника општине Драгослав Мршевић, помоћник председника задужен за спорт Иван Јегоровић, председник комисије за образовање Новица Филиповац и чланови Савета за младе.

Кампања “Млади су акција” промовише квалитетно провођење слободног времена. Поред тога кампања је усмерена и на промоцију здравих стилова живота, нарочито спорта и рекреације. Спорт и рекреација су међу младима препознати као вредности и активности којима се подиже квалитет живота, одржава добро физичко и ментално здравље, смањује социјална искљученост и развија смисао за сарадњу.

Општина Обреновац је због тога одлучила да од 2013. године средства буџетског фонда користи за развој спорта на територији општине. Ова одлука значи да ће у сваком спортском клубу у Обреновцу деца од 10 до 18 година која су укључена у такмичарске активности моћи бесплатно да тренирају, а општина Обреновац  ће за свако дете на рачун клуба уплаћивати суму еквивалентну чланарини у том клубу.

Државни секретар ће посетити ОШ “Посавски партизани“ у којој ће чланови Кошаркашког клуба “Раднички” из Обреновца ученицима показати основе кошарке.

Посета Обреновцу ће се завршити састанком у Канцеларији за младе, која је 2011. године добила награду МЛАДГРАД за укупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници.

Састанку ће присуствовати координатор Канцеларије за младе Душко Крстић, као и представници омладинских удружења.