Информације о планираним радовима и изменaма у режиму саобраћаја и на линијама ЈГП-а

Планирана искључења воде

Потрошачи из Шумадијске у Малој Моштаници и Улице Првог маја у Баричу данас ће без воде остати од 9 до 15 часова.

Током трајања ,,Бир феста” за Обреновчане су обезбеђена два додатна поласка аутобуса, на линији 860, од Обреновца до Београда, и то у један сат после поноћи из Обреновца и у два сата после поноћи из Београда.

ЈКП ,,Топловод” Обреновац ће свим корисницима, који до 25. августа поднесу захтеве за испуштање воде из кућних грејних инсталација, ту услугу обавити бесплатно. Након наведеног датума, свако испуштање воде биће наплаћено у складу са утврђеним ценовником предузећа.

Сервисне информације

Воду данас од 9 до 15 часова неће имати корисници из Улице 56 родољуба у Скели.

Сутра ће без струје од 8 до 14 часова остати потрошачи из насеља Луг и дела Дражевца код дома, доњег и горњег краја у Пољанама.

У среду, 14. августа струју од 8 до 14 часова неће имати становници насеља Баричка река, улица Аце Спасића, Баричких бораца, Београдске, Босанске, Брђанске, Буде Давидовића, Милисава Чамџије, Првог маја, Шесте војвођанске бригаде, 31. српске бригаде, Вука Караџића и Обреновачког пута у Баричу.

Потрошачи из Улице Краља Милана од кућног броја 16б до 16в без струје ће у среду остати од 9 до 15 часова.

ЈКП ,,Топловод” Обреновац ће свим корисницима, који до 25. августа поднесу захтеве за испуштање воде из кућних грејних инсталација, ту услугу обавити бесплатно. Након наведеног датума, свако испуштање воде биће наплаћено у складу са утврђеним ценовником предузећа.

Почели су радови на реконструкцији дела Улице Краља Александра Првог, од кружног тока код хотела ,,Обреновац” до купиначког моста на улазу у насеље Дудови, који ће трајати месец дана, а саобраћајница ће повремено бити комплетно затворена. Јавни саобраћај ће се обављати некадашњом трасом, Улицом Краља Петра Првог, са стајалиштима код ,,Ц маркета” и насеља Тополице.

Сервисне информације

Без воде ће данас од 9 до 15 часова остати потрошачи из улица Аце Спасића у Баричу, Девет Југовића и Узун Миркове у Обреновцу.

Данас струју од 8 до 18 часова неће имати комплетна подручја Бровића, Дрена, Грабовца, Трстенице, Кртинске, Младости, Уроваца, Скеле, Орашца, Пиромана, Вукићевице, Стублина, Белог Поља, Ушћа и Улица Радована Стублинчевића у Звечкој.

У понедељак, 12. августа од 8,30 до 14 часова планирано је искључење струје у Гњионској и Улици Живојина Табаковића у Великој Моштаници.

ЈКП ”Топловод” Обреновац ће свим корисницима, који до 25. августа поднесу захтеве за испуштање воде из кућних грејних инсталација, ту услугу обавити бесплатно. Након наведеног датума, свако испуштање воде биће наплаћено у складу са утврђеним ценовником предузећа.

Секретаријат за јавни превоз Града Београда издао је сагласност ЈП ”Путеви Србије” за посебну организацију саобраћаја током извођења радова на редовном одржавању Улице Краља Александра I (државни пут Iб – 26) у Обреновцу, на делу од кружног тока у зони раскрснице Улица Забрански пут и Милоша Обреновића до Улице Краља Петра I у временском периоду од 10.08.2019. године до 10.09.2019. године.

Током извођења радова возила са линија јавног превоза ће се кретати измењеном трасом и то:

  • Возила са линија број 860, 860Е, 860Л, 860М, 861А, 862, 863А, 932, 932А, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 939А, 940 и 5570 ће уместо улицама Забрански пут и Краља Александра I саобраћати улицама Милоша Обреновића, Краља Петра I и даље редовним трасама;
  • Возила са линија број 911 и 911А ће у смеру ка Немањиној улици, уместо улицама Милоша Обреновића, Забрански пути Краља Александра I саобраћати улицама Милоша Обреновића, Краља Петра I и даље редовним трасама;
  • Возила са линије број 914 ће уместо улицама Забрански пут и Краља Александра I саобраћати улицама Забрански пут, Милоша Обреновића, Краља Петра I и даље редовним трасама.

Возила ће на измењеном делу трасе користити стајалишта у зони некадашњих стајалишта ”Тополице” и ”Краља Петра I” у улицама Милоша Обреновића и Краља Петра I.

Извођач је у обавези да обезбеди неопходну пратећу саобраћајну сигнализацију у зони извођења радова у складу са организацијом извођења радова и одговарајућим режимом јавног и осталог саобраћаја, према елаборату обезбеђења градилишта и вођења саобраћаја.

Од 07.08.2019. до 12.08.2019. године, у временском периоду од 07.00 до 16.00 часова, изводиће се радови на стругању и асфалтирању оштећеног коловозног застора на деоници Београд – Обреновац, у зони клизишта Умка, на државном путу I Б реда број 26.

У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Сервисне информације

Воду данас од 9 до 15 часова неће имати потрошачи из Шарчевића краја у Малој Моштаници, дела Барича код фабрике воде, Улица Славка Бркића у Скели и Браће Југовића у Обреновцу.

Данас ће без струје од 8 до 12 часова остати Дорћолански пут у Стублинама, Ашковића, Горњи, Калинчевића, Карића, Мојсиловића, Јевтића, Вићентића, Живановића крај, насеља код школе, код дома, Суводањ, Тања, Дубраве у Трстеници.

Струју данас, од 12,30 до 13,30 часова неће имати део Пиромана код школе, насеља Царевац, Тања, Суводањ, код дома, код гробља, код школе и Горњи крај у Трстеници.

Сутра ће без струје од 8 до 11 часова остати потрошачи из насеља Долови, Оров поток, Преки луг, Дрењанског, Филиповића краја, Раваничке, Шумадијске и Улице Слободана Пенезића у Малој Моштаници.

И даље трају радови на реконструкцији пута од Барича до Дубоког. Тренутно се ради на деоници пута у месту Дубоко где се скида асфалт са оштећене деонице, а због чега се саобраћај одвија успорено. Возила се наизменично пропуштају, а чекања нису дужа од 10 минута.

Сервисне информације

Воду данас од 9 до 15 часова неће имати потрошачи из Швабића краја у Дражевцу, улица Бранислава Нушића у Обреновцу и Рада Тадића у Баричу.

У петак, 7. јуна без струје ће од 8,30 до 16 часова остати комплетна подручја Бровића, Пиромана, делова Стублина код поште, код радио станице, код здравствене станице, насеља Царевац, Суводањ у Трстеници и Томића крај у Великом пољу.

У току лета ЈКП „Топловод“ планира да на 12 градилишта изводи радове на санацијама, реконструкцијама и новим мрежама у вредности од преко 160.000.000 динара. Све радове Топловод финансира из реалних извора финансирања, значи сопственим средствима, без икаквих кредитних задужења. Пођеднака пажња биће посвећуна ширењу мреже и санацијама и реконструкцијама без којих нема поузданог система нити нових корисника.
Информације о радовима и динамици могу се затражити лично у Улици Војводе Мишића 241 од 7 до 14 часова или позивом на бројеве телефона: 011/872.84.82 или 872.22.48, а комплетне трасе за сва градилишта могу се детаљно погледати на интернет страници: њњњ.топловодобреновац.орг.рс

У току су радови на реконструкцији коловоза деонице пута Обреновац – Београд, од Мислођина до насеља Дубоко у Баричу, који ће трајати двадесетак дана. У зони радова саобраћај се одвија једном траком, наизменичним пропуштањем возила у оба смера. Надлежни у ЈП ,,Путеви Србије” саветују све који путују ка Београду, уколико је то могуће, да користе алтернативни правац Обреновац – Сурчин.

Сервисне информације

Становници центра Ушћа и Улице Живка Марковића у Скели данас воду неће имати од 9 до 15 часова.

Данас ће без струје од 8 до 14 часова остати Ћопића крај код кућног броја 103 у Љубинићу. Становници зграде број 12 у Узун Мирковој Улици у Обреновцу струју данас неће имати од 12 до 14 сати.

Саобраћајно предузеће „Стрела“ Обреновац обавештава путнике да ће од 26. априла до 6. маја примењивати празнични ред вожње. У периоду од 26. до 29. априла аутобуси ће саобраћати по недељном, у уторак 30. априла по суботњем реду вожње. Првог и другог маја на снази ће бити недељни, трећег и четвртог маја режим саобраћаја за суботу, а у недељу 5. маја недељни ред вожње.

Угоститељски и продајни објекти прехрамбеног асортимана на Велики петак, 26. априла и Велику суботу, 27. априла дужни су да раде најмање од 9 до 12 сати. На Васкрс, 28. априла, дежурни објекти могу бити затворени, док другог дана Васкрса морају радити најмање од 9 до 12 часова.

За првомајске празнике, у уторак, 30. априла, дежурни продајни објекти морају бити отворени од 9 до 18 часова. На празник рада, 1. маја, могу бити затворени, док је прописано радно време у четвртак, 2. маја од 9 до 12 сати.

У дане васкршњих и првомајских празника угоститељски објекти који се налазе у стамбеним зградама могу почети са радом најраније од 6 сати и радити најдуже до 1 сат после поноћи, а емитовати музику или приређивати музички програм искључиво до поноћи. Осталим данима празника могу да раде од 6 до поноћи, али да емитују музику до 23 сата.

Током предстојећих празника, васкршњих, од сутра до понедељка, 29. априла, као и првомајских, 1. и 2. маја, Паркинг сервис неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града. У уторак, 30. априла и од петка, 3. маја, службе паркинг контроле радиће по устаљеном радном времену.

Сервисне информације

Становници Улице Слободана Танкосића у Звечкој данас воду неће имати од 9 до 15 часова.

Испирање водоводне мреже данас ће бити обављено у делу Стублина код вртића Звончица. Током радова може повремено долазити до ослабљеног притиска воде у инсталацијама потрошача.

Данас је од 8 до 14 часова у плану искључење струје у улицама Цара Лазара, Кнеза Симе Марковића, Кожарској, Краља Александра Првог, Краља Милана, Љубе Ненадовића, Војводе Мишића у Обреновцу, Браће Лазића, Драге Вуковића Корчагина, Ивана Егедушевића, Тридесетој, Тридесет првој, Тридесет другој, Тридесет седмој, Тридесет осмој у Звечкој и Шабачком путу у Уровцима.

Данас ће без струје од 10 до 11,30 часова остати становници Филиповића краја, Улица Четрнаестог октобра, Војводе Мишића, Зидарске у Обреновцу, Браће Лазића, Деветнаесте, Двадесет прве, Двадесет друге, Двадесет треће и Гај новог насеља у Звечкој.

Струју данас од 12 до 13,30 часова неће имати потрошачи из Улица Божидара Маринковића, Драге Вуковића Корчагина, Момчила Мује Калајџића, Пете Козарачке и Солунског фронта у Звечкој.

Сутра ће струја од 8 до 14 часова бити искључена у улицама Баричких бораца, Јанка Тешића, Језерској, Омладинских бригада, насељу Баричка река у Баричу, делу Дражевца од Аништа до Веверичког краја, комплетном подручју Јасенка, Мислођинској улици, насељима Парлози, Осовље, Вис у Мислођину, делу Шабачког пута код кућног броја 20 у Уровцима.

Распоред термина на обреновачком базену од 26. априла до 2. маја 2019. године

Радно време од 26. априла до 2. маја 2019. године је следеће:
– петак, 26. април – уобичајено радно време,
– субота, 27. април – уобичајено радно време,
– недеља, 28. април – базен НЕЋЕ РАДИТИ,
– понедељак, 29. април – 10.00 – 19.00 рекреативно пливање,
– уторак, 30. април – уобичајено радно време,
– среда, 1. мај – базен НЕЋЕ РАДИТИ,
– четвртак, 2. мај – 10.00 – 19.00 рекреативно пливање.

Аутобуси СП ЛАСТА, СП СТРЕЛА и ГСП “Београд” ће одлуком Секретаријата за јавни превоз, током празничних дана превозити путнике по суботњем или недељном реду вожње, због, како стоји у одлуци, “смањеног обима превозних захтева”.

По недељном реду вожње аутобуси ће саобраћати 26., 27., 28. и 29. априла, наредног дана, тачније 30.04. важиће суботњи ред вожње, а затим током првомајских празника, 1. и 2. маја, возила градског превоза саобраћаће по недељном вожње. Због многих који ће саставити празнике, предвиђено је да у петак 3. маја важи суботњи ред вожње.

Планирана искључења воде и струје

Становници улице 14. октобра у Баричу данас воду неће имати од 9 до 15 часова.

Испирање водоводне мреже данас ће бити обављено у улицама Цара Лазара и Љубе Ненадовића у Обреновцу, где је током радова могућа појава ослабљеног притиска воде у инсталацијама корисника.

У понедељак, 15. априла, од 9 до 12 часова планирано је искључење струје у улицама Аце Симовића кућни бројеви од 0 до 12, 16, од 1а до 3, Ивана Штагљара од 1 до 3, Краља Александра Првог 46, Краља Петра Првог 42, 1, 7, 17, Немањиној 5, Раденка Ранковића од 2 до 12 и од 11 до 13.

Од понедељка, 15. априла измешта се стајалиште ”Црна тачка” за линије ЈЛПП-а 912Б, 921, 922, 923, 924 и 924А у Улици Војводе Мишића.

Стајалиште се измешта на локацију 325 метара унапред на позицију непосердно пре објекта Ауто центра ”Ђерић” у Улици Војводе Мишића 53, односно 20 метара након прилазног пута објектима кућних бројева 45-51.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9 до 15 часова остати потрошачи из дела Улице Аце Симовића у центру Забрежја.

У четвртак, 4. априла без струје ће од 9 до 14 часова остати становници улица Браће Голубовића, Фрушкогорске, Купиначке у Обреновцу и Двадесет треће у Звечкој.

ЈКП ,,Топловод” обавештава кориснике да од 26. априла 2019. године услуге морају плаћати на нови број текућег рачуна 32595006002263545. Стари рачун од наведеног датума неће бити у употреби, тако да ће сви који покушају да на њега изврше плаћање, одмах бити обавештени да рачун не постоји.

У среду, 3. априла, од 8.00 до 16.00 часова, део Улице Војводе Мишића биће затворен за саобраћај.

У том периоду вршиће се реконструкција дела ове саобраћајнице и то од ”Жикине пекаре” до Хајдук Вељкове улице. Моле се грађани који живе у том делу града да не паркирају своја возила, односно да их помере док трају радови.

Сервисне информације

Воду данас од 9 до 15 часова неће имати потрошачи из дела Звечке код игралишта, Улица 56 родољуба у Скели, Четврте и Краља Александра у Обреновцу.

У току су радови на обилазници око Београда, од петље ,,Сурчин” ка петљи ,,Остружница”. Затворена је зауставна трака, а саобраћај се одвија возном и претицајном траком.

Радови на деоници ауто-пута Сурчин-Обреновац, условљавају измену режима саобраћаја, који се одвија двосмерно, левом траком ауто-пута, у смеру Остружница-Добановци.

Сервисне информације

Данас воду од 9 до 15 часова неће имати потрошачи из пута за Вранић у Баљевцу, Четврте и Улице Краља Александра Првог у Обреновцу.

Данас на свим градским и приградским линијама, јавни аутобуски саобраћај функционише по зимском реду вожње, утврђеном за радни дан, али без ђачких полазака, због продужења распуста још недељу дана.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9 до 15 часова остати потрошачи из насеља Баричка река у Баричу.

Данас струју од 9 до 16 часова неће имати станивници улица Цара Лазара, Четвртог априла, Ђачког батаљона, Кожарске, Мајданске, Милоша Обилића, Омладинске, Посавских Норвежана, Стевана Синђелића, насеља Потића воће у Обреновцу, Филиповића краја, насеља Јеремијин Забран, улица Браће Јоксића, Слободана Танкосића, Мује Калајџића и Живе Борјановића у Звечкој.

Данас је од 8,30 до 10 часова у плану искључење струје у насељу Колонија, Обреновачком путу, Железничкој, Радничкој и Улици 14. октобра у Баричу. Од 10 до 11,30 часова струју неће имати потрошачи из улица Богољуба Васиљевића, Церске, Језерске, Милорада Петровића Ујке, Обреновачког пута, Јевђеновића краја и насеља Горњи Потез у Баричу.

Струју сутра, од 9 до 16 часова неће имати становници Стаменића краја и центра Великог Поља.

У СП ,,Ласта” од почетка дана бележе се проблеми у организовању превоза путника на линијама ка сеоским месним заједницама. Због снега на коловозу аутобуси не саобраћају до Арсеновића брда у Вукићевици и до фарме у Орашцу. У Баљевцу је рано јутрос аутобус слетео са пута, где се улажу напори да се возило врати у ауто-базу. Јутрошњи полазак ђачког аутобуса за Калинчевића крај у Трстеници није одржан, док ђачки аутобус због слетања возила на надвожњаку, није саобраћао до Пољана. На свим линијама саобраћај се одвија успорено и бележе се кашњења.

Сви поласци на линији Обреновац – Београд од почетка дана функционишу без проблема, потврђено је у диспечерском центру СП ,,Стрела”. Због снега на путевима измењена је траса линија 860Ј која данас не саобраћа преко Јасенка, Мале Моштанице и Дубоког ка Београду, као и траса линије 860а, која не саобраћа Улицом Јанка Тешића и делом Барича, већ иде право за Београд.

Сервисне информације

Данас ће без струје ће од 8 до 9 часова остати потрошачи из Бошковића, Селенића краја, кружног пута, Белопољске, Гробљанске, Тамнавске улице и Ваљевчића сокака у Белом Пољу. Струју сутра од 9 до 10 часова неће имати становници дела Забранског пута, код кућног броја 16 у Забрану.

Сутра ће струја од 11 до 15 часова бити искључена у улицама Кнеза Михаила 4, Милоша Обреновића 133 и 139, Војводе Мишића кућни бројеви 168, од 190 до 200, 226, 213, од 217 до 219, од 223 до 227ц, 231, 235, 241 и 247, Вука Караџића 30, од 76б до 76ц, 84, од 88 до 90, од 94 до 98 и 227.

Санирање ударних рупа насталих на саобраћајницама после снежних и ледених дана почеће када се стекну минимални временски услови за употребу асфалта, саопштено је у дирекцији ЈП ,,Путеви Београда”. Како су метеоролози и за март најавили снежне падавине, почетак санације ударних рупа могао би се очекивати у првим данима календарког пролећа.

Грађани Обреновца, који данас иду ка престоници, могу да очекују велике гужве, јер ће велики број улица бити затворен због посете руског председника Владимира Путина.

Највећи део програма Путинове посете је познат, али се тачна сатница, као и трасе којима ће пролазити председничка колона, из безбедносних разлога држе у тајности. Једно је сигурно, четири кључне тачке током његовог боравка биће аеродром “Никола Тесла” (око 11.45), Гробље ослободилаца Београда (око 12.15), Палата “Србија” (око 12.45) и Храм Светог Саве (око 18.00), које ће тим редом и посећивати.

Како се председничка колона буде кретала са једне на другу тачку, тако ће бити потпуно затваране поједине саобраћајнице, па возачи могу да очекују повремено и тотални прекид саобраћаја на аутопуту, у Улици кнеза Милоша, Булевару краља Александра, Рузвелтовој улици, Тргу Николе Пашића, целом потезу око Палате “Србије”, те у каснијим сатима и од Славије до Аутокоманде, а затим и поново на аутопуту ка Новом Београду и аеродрому.

Од 14.00 до 21.00 биће успорен или обустављен саобраћај у следећим улицама:

* Немањина – од Савског трга до Трга Славија;

* Кнеза Милоша и Таковска – од Мостарске петље до Цвијићеве улице;

* Булевар краља Александра – од Таковске до Батутове;

* Сарајевска – од Дурмиторске до Балканске (Адмирала Гепрата);

* Савска – од МУП Савски венац до Савског трга;

* Булевар Николе Тесле и Ушће – од Трешњиног цвета;

* Милутина Миланковића;

* Владимира Поповића – од моста Газела до Земунског пута (Стари савски мост);

* Рузвелтова – до Краљице Марије;

* Булевар војводе Бојовића;

* Трг Николе Пашића

Сервисне информације

Одржана седница оперативног тима општине Обреновац. Ангажоване све екипе како би путеви првог и другог приоритета били очишћени. Возила су на терену и уклањају снег са општинских и државних путева.

Како сазнајемо, овога јутра сви путеви на територији општине Обреновац су проходни.

Екипе ЈКП ,,Обреновац” су на терену и укупно 60 радника чисти тротоаре и улице.

Зимска служба ,,Београд пута” је у четвртом степену приправности. На улице које се непрекидно чисте, бачени су со и калцијум хлорид.

Престанак падавина очекује се током преподнева, али због ледених дана који следе, све службе ће остати у четвртом степену приправности како би саобраћајнице биле безбедне, рекао заменик градоначелника Горан Весић.

Надлежни апелују на грађане да очисте снег испред својих зграда и учине мали допринос како би град функционисао што је могуће боље.

Аутобуси ,,Ласте” крећу се отежано на путевима у појединим селима, где се бележе кашњења. Овога јутра скраћене су линије за Вукићевицу до Арсеновића краја, Трстеницу до дома и Баљевац до дома.

Саобраћајно предузеће ,,Стрела” одржало је све поласке на линијама ка Београду. Измењеном трасом саобраћају аутобуси на линији 860 Ј, Београд – Јасенак.

Пражњење судова за смеће отежано је због снега у стрмим и уским улицама, па надлежни у ЈКП ,,Обреновац” моле суграђане за стрпљење, јер ће екипе овог комуналног предузећа испразнити канте током ове или наредне недеље, у зависности од временских услова.

Сервисне информације

Због ломова на водоводној мрежи, данас ће без воде од 7 до 15 часова остати потрошачи из Мислођинске улице и насеља Осовље у Мислођину.

Због снежних падавина у Србији су на снази жути и наранџасти метео аларм.

Снег је у Обреновцу почео да пада током ноћи и наставиће током данашањег дана. У Београду и околини очекује се повећање висине снежног покривача за око 10 центиметара.

Екипе зимске службе ,,Београд пута” од јуче су у четвртом степену приправности и чисте улице првог приоритета. На улице су бачени со и калцијум хлорид. Сви путеви у општини Обреновац су проходни.

Надлежни апелују на грађане да очисте снег испред својих зграда и учине мали допринос како би град функционисао што је могуће боље.

Аутобуси ,,Ласте” овога јутра саобраћају без већих проблема. Због већих успона линија за Јасенак је скраћена до Тенића краја, док аутобус за вукићевицу не иде у Арсеновића крај.

Пражњење судова за смеће отежано је због снега у стрмим и уским улицама, па надлежни у ЈКП ,,Обреновац” моле суграђане за стрпљење, јер ће екипе овог комуналног предузећа испразнити канте током ове или наредне недеље, у зависности од временских услова.

Сервисне информације

Због радова на мрежи данас ће без воде у периоду од 7 до 15 часова остати становници Улице Вашариште у Обреновцу и Јанка Тешића у Баричу.

Све улице првог приоритета у Београду и Обреновцу су очишћене. Екипе зимске службе су и даље на терену.

Јавни превоз функционише по реду вожње који је предвиђен за радни дан и не бележе се већа кашњења.

Због ниских температура могућа је појава леда и поледице, па се апелује на грађане да обрате пажњу када излазе из својих домова.

На путевима у Србији има снега и леда па је потребан додатни опрез у вожњи, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Пражњење судова за смеће отежано је због снега у стрмим и уским улицама, па надлежни у ЈКП ,,Обреновац” моле суграђане за стрпљење, јер ће екипе овог комуналног предузећа испразнити канте током ове или наредне недеље, у зависности од временских услова.

Како не би долазило до уништавања комуналне опреме, надлежни у ЈКП ,,Обреновац” апелују на грађане који за грејање користе чврста горива, да воде рачуна како одлажу пепео.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9 до 15 часова остати потрошачи из Гвозденовића краја у Мислођину и насеља Шумадија у Јасенку.

У Дому здравља Обреновац 1., 2. и 7. јануара на снази ће бити празнични режим рада. Од 8 до 18 часова дежураће службе за здравствену заштиту деце, одраслих, кућног лечења и лабораторија. Одељење стоматологије радиће од 9 до 15 часова. Служба за хитну медицинску помоћ ради непрекидно.

У складу са распоредом за дане празника, службе пијаце и гробља Јавног комуналног предузећа ,,Обреновац” неће радити 1. и 7. јануара.

ЈКП ,,Паркинг сервис” неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града сутра, 2. и 7. јануара. Градска јавна паркиралишта током празника биће непрекидно отворена и радиће по уобичајеном систему наплате, као и служба за уклањање непрописно паркираних возила. Од четвртка, 3. јануара и од уторка, 8. јануара наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града вршиће се уобичајено.

Обреновачки отворени тржни центар, робна пијаца, неће радити сутра, 1. јануара.

Тржни центри, продавнице, пијаце и други продајни објекти радиће скраћено 31. децембра и 6. јануара, док су 1. и 7. јануар нерадни дани.

Сутра дежурне продавнице могу бити затворене, док у среду, 2. јануара морају да раде најмање од 9 до 12 сати. На Бадњи дан продавнице претежно прехрамбене робе морају да раде најмање од 9 до 18 часова, а на Божић, 7. јануара, могу бити затворене.

Бензинске пумпе на државним путевима првог и другог реда, као и општинским путевима на територији града радиће непрекидно. Остале морају бити отворене од 6 до 20 сати.

Поште које имају целодневно радно време, 31. децембра и 6. јануара радиће скраћено, до 17 часова. Непрекидно ће бити отворена главна пошта у Таковској 2, у Београду.

Радно време базена за предстојеће празнике:
31.12.2018. базени раде нормално
1.1.2019. базени неће радити
2.1.2019. базени ће радити: Јутарњи бизнис термин од 7.00 – 8.30 и Рекреативно пливање од 10.00 – 19.00

Сервисне информације

Становници Дванаесте улице у Звечкој воду данас неће имати од 9 до 15 часова.

Данас струју од 8 до 10 часова неће имати потрошачи из улица Аце Симовића, Жртава фашистичког терора, Доситејеве, Проте Матеје Ненадовића, Радничке и Забрешких партизана на Забрежју.

Данас је од 10 до 12 часова у плану искључење струје у улицама Аце Симовића, Белопољској, Јоакима Вујића, Краља Милутина, Момчила Радовановића, Сремског фронта, Четвртој, Војводе Бојовића, Жртава фашистичког терора и Проте Матеје Ненадовића код кућног броја 30 у Обреновцу.

Становници насеља Браће Југовића и Улице Краља Александра Првог струју данас неће имати од 12 до 14 часова.

Саобраћај се јутрос, због зимских услова вожње, одвија успорено. Ниске температуре условљавају поледицу на саобраћајницама, која може допринети повећаном броју саобраћајних незгода, саопштено је у АМСС, одакле је упућен апел возачима да прилагоде брзину кретања
Условима на путу, као и да на пут не крећу без зимске опреме.

Према најавама РХМЗ, очекује се даљи пад температуре, па је екипама зимске служе наложена употреба калцијум хлорида, јер со не делује на температурама испод минус 5 степени. Током дана терену ће бити око 300 машина и 1.600 људи, који ће чистити тротоаре, аутобуска стајалишта, пешачке зоне.

Због отапања снега на крововина очекује се појава леденица, због чега грађани, а посебно стамбене заједнице, морају да их уклоне, како не би угрозиле безбедност пролазника.

Надлежни у комуналној инспекцији још једном подсећају грађане на обавезу чишћења снега испред приватних поседа и пословних просторија, јер су за несавесне предвиђене новчане казне.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9 до 15 часова остати корисници центра Грабовца, Кузмановића раја у Белом пољу и Улице Ивана Богдановића Вањке на Забрежју.

Сутра струју од 8 до 11 часова неће имати потрошачи из Улице Кнеза Михаила 4, Милоша Обреновића 133, 139 и Војводе Мишића кућни бројеви од 168 до 247, Вука Караџића од 30 до 227.

Без струје ће сутра, од 11,30 до 14,30 часова остати становници улица Краља Александра Првог, Краља Петра Првог, Љубе Ненадовића, Милоша Обреновића, Узун Миркове и Војводе Мишића у Обреновцу.

Корисници из Моштаничке улице 170а и 180 у Малој Моштаници струју неће имати у петак, од 8 до 14 часова.

Због организовања Крстовданског вашара затворене су улице Краља Петра Првог, од играонице ,,Рибица” до уласка на вашариште, Милоша Обреновића од раскрснице са Улицом Кнеза Михаила до прве Обреновачке основне школе и Мајора Тепавца. Возила са кружног тока на уласку у град могу доћи до насеља Тополице и Бензинске станице код вашаришта. Обустава саобраћаја ће трајати до петка, 28. септембра, до 6 сати ујутру.

ЈКП Паркинг сервис ће током вашара интензивирати свој рад и ангажовати додатно паук возило. Возачима је упућен апел да користе алтернативна паркиралишта код Хотела ,,Обреновац”, код Зелене пијаце и у центру града, као и да аутомобиле не паркирају на зеленим површинама и местима која нису предвиђена за то.

Сервисне информације

Воду данас од 9 до 15 часова неће имати потрошачи из улица Краља Александра у Обреновцу, Ивана Богдановића Вањке на Забрежју и Обреновачког друма у Баричу.

Данас је од 8 до 14 часова планирано искључење струје у насељу Баричко брдо, улицама Аце Спасића, Београдској, Брђанској, Драгорада Драгојевића, Шесте војвођанске бригаде и Вука Караџића у Баричу.

У петак, 28. септембра струју од 8 до 11 часова неће имати потрошачи из Улице Кнеза Михаила 4, Милоша Обреновића 133, 139 и Војводе Мишића кућни бројеви од 168 до 247, Вука Караџића од 30 до 227.

Без струје ће у петак, од 11,30 до 14,30 часова остати становници улица Краља Александра Првог, Краља Петра Првог, Љубе Ненадовића, Милоша Обреновића, Узун Миркове и Војводе Мишића у Обреновцу.

Корисници из Моштаничке улице 170а и 180 у Малој Моштаници струју неће имати у петак, од 8 до 14 часова.

Због организовања Крстовданског вашара данас од 10 часова за саобраћај ће бити затворене улице Краља Петра Првог, од играонице ,,Рибица” до уласка на вашариште, Милоша Обреновића од раскрснице са Улицом Кнеза Михаила до прве Обреновачке основне школе и Мајора Тепавца. Возила са кружног тока на уласку у град могу доћи до насеља Тополице и Бензинске станице код вашаришта. Обустава саобраћаја ће трајати до петка, 28. септембра, до 6 сати ујутру.

ЈКП Паркинг сервис ће током вашара интензивирати свој рад и ангажовати додатно паук возило. Возачима је упућен апел да користе алтернативна паркиралишта код Хотела ,,Обреновац”, код Зелене пијаце и у центру града, као и да аутомобиле не паркирају на зеленим површинама и местима која нису предвиђена за то.