Испирање водоводне мреже данас ће бити обављено у насељима Дудови у Обреновцу и Колонија у Баричу, где се током радова очекује слабији притисак у цевоводу.

Данас струју од 8 до 16 сати неће имати потрошачи из дела Шабачког пута у Уровцима, улица Десетог октобра, Мила Манића, Милана Мирчетића, Милисава Глумчевића, Миодрага Мијића, Педесетшест родољуба, Радушке, Савске, Станислава Јовановића, Живорада Драгојловића, Доњег, Мијића краја и дела Скеле код Дома, пута за Прњавор, доњег и горњег краја у Дрену.

Без струје ће сутра од 8 до 16 часова остати становници дела Шабачког пута, улице Педесетшест родољуба, насеља Ворбис у Скели и Бањанског пута у Вукићевици.

У суботу је од 8 до 16 сати у плану искључење струје у улицама Живорада Драгојловића и Десетог октобра у Скели.

Штаб за ванредне ситуације Града Београда константно прати ситуацију на обалама река. Тренутно нема опасности од поплава. Прате се водостаји Дунава и Саве. Редовна одбрана од поплава проглашена је на две локације, код Куле Небојша и код ТЕНТ-а у Обреновцу, саопштио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Водостај Саве код Шапца је близу 500 центиметара и проглашена је ванредна одбрана од поплава. Према прогнози РХМЗ, најављене падавине у току ове недеље неће угрозити околна села, јер обалоутврда може да издржи знатно виши водостај, саопштио је Предраг Марић, начелник сектора за ванредне ситуације.

Водостаји Колубаре, Тамнаве и Уба су у стагнацији. Чланови општинског штаба за ванредне ситуације из сата у сат прате стање на водотоковима који могу представљати опасност. Колубара и Тамнава на територијама Уба, Црљена и Коцељеве су у својим коритима, наводи се у саопштењу.