Сутра ће почети исплата пензија за кориснике Фонда самосталних делатности, пољопривредне и војне пензионере.

За корисницке ПИО фонда почетак исплате пензија је предвиђен 10. маја.

Контакт центар преко којег грађани могу и телефонским путем да се пријаве за новчану помоћ државе у износу од 30+30 евра почео је са радом у поноћ. Број телефона контакт центра је 0800 101 100 и позив је бесплатан. Грађани ће у контакт центру чути аутоматски снимљен глас који ће их водити кроз цео процес пријаве.

Корисници пензије, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују за помоћ државе, јер ће им помоћ бити аутоматски уплаћена.

Пензионери ће првих 30 евра добити у четвртак, 6. маја, док ће других 30 евра добити у новембру. Додатно, пензионери ће у септембру добити још 50 евра.

Примаоци новчане социјалне помоћи и лица у заводу за извршење кривичних санкција добиће првих 30 евра у петак, 7. маја.

Исплате за остале пунолетне грађане који су се пријавили за овај вид подршке државе, почеће 12. маја и биће завршене до 20. маја.

Ресторани и затворени делови кафића отварају се од 8. маја, и то само 50 одсто капацитета, али под условом да епидемиолошка ситуација не буде погоршана.

Од 7. до 10. маја, од 7.00 до 19.00 часова, изводиће се радови на санацији клизишта ”Дубоко”, на Обреновачком путу, у левој траци, у смеру ка Обреновцу. Саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем. Радови ће бити обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати потрошачи из улица Светог Саве у Обреновцу и Шесте војвођанске бригаде у Баричу.